Mehmet CoşkundenizDoktoru varsa hastası da vardır
HABERİ PAYLAŞ

Doktoru varsa hastası da vardır

Uzun uzun oturulan dostlar masasındaki sohbetlere doyum olmaz, bilirsiniz. Ben de pek severim böyle sofraları, gerek dışarıda bir restoranda, gerekse ev ortamında sık sık bir araya geldiğim dostlarım vardır. Bizim sohbetlerimiz, önce entelektüel konularla başlar, gece ilerledikçe “Ne olacak bu Türkiye’nin hali”ne dönüşür, ama sofrada ben olduğum için mutlaka aşk ve ilişkiler üzerine yaptığımız konuşmalarla sona erer. Yine böyle bir gecenin sonunda bir dostum, “Yahu aşk hastalık mı ki sen ‘Aşk Doktoru’ oldun?” diye sordu. “Aşk kendi başına bir hastalık değil ama aşkın hasta ettiği insanlar var” diye cevap verdim. Sonra da aldım sazı elime tabii... Aşk hastaları var ve aramızda dolaşıyor. Belki onların çoğu da bu hastalıklarının farkında değil. Şimdi size bir soru sorayım, hiç sizi sevmeyen birine aşık oldunuz mu? Ya da çok sevdiniz ama terk edildiniz mi? Düşünmeye devam edin lütfen, böyle bir şey yaşadığınızda kendinizi nasıl hissettiniz? Duygusal anlamda paramparça olduğunuzu anlamışsınızdır elbette. İşte bu durum aşkın sizi hasta ettiğini gösteren fiziksel belirtilerin ortaya çıkmasına neden olur. Ve bir de bakmışsınız ki, obsesif kompulsif bozukluk (takıntı), depresyon ve karanlık bir umutsuzluk hissinden muzdarip, kafası karışık bir insan haline gelmişsiniz. Elbette, her zaman bu kadar şiddetli ortaya çıkmaz ama bunun mümkün olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Haberin Devamı

Doktoru varsa hastası da vardır

Nedir aşkın sizi hasta ettiğini gösteren işaretler?

1- RUH HALİ DEĞİŞİMLERİ

Neredeyse her zaman depresif veya umutsuz hissedersiniz. İlgilendiğiniz kişinin sevgisine sahip olamazsanız yaşamak için bir nedeniniz olmadığına inanırsınız.

2- İZOLE OLMAK

Artık hiçbir şey ilginizi çekmez hale gelir ve hiçbir arkadaşınızın sizi ya da yaşadıklarınızı anlamadığını düşünürsünüz. Kabuğunuza çekilir, yalnız kalmayı istersiniz.

3- SÜREKLİ YORGUNLUK

Her zaman onu ve içinde bulunduğunuz umutsuz durumu düşünmenin yarattığı stres sizi yorar. Normalde yapmaktan keyif aldığınız hiçbir şeyi yapacak enerjiniz kalmaz.

4- İŞTAHIN KESİLMESİ

Yemek yemek sizin için işkence haline gelir. Karnınızın açlığını hissetmezsiniz. Yaşadığınız iştahsızlık aşırı kilo kaybına neden olur.

Haberin Devamı

5- ODAKLANMA PROBLEMİ

Dikkatiniz sürekli dağınıktır. İş yerinizde işinize odaklanamazsınız, hatalar yaparsınız. Evde ailenizle ilgili çok önemli konularda bile tepki vermezsiniz.

6- TAKINTI HALİ

Karşılıksız aşk beslediğiniz ya da sizi terk eden o kişiden sürekli mesaj beklersiniz. Telefonunuzu onlarca kez kontrol edersiniz, sosyal medyasından çıkmazsınız.

7- EŞYA BAĞIMLILIĞI

Sizi terk eden kişiyle birlikteyken gittiğiniz konserin biletine, ondan kalan yarım şişe parfüme bakıp bakıp ağlarsınız ve atmaya kıyamazsınız.

8- ANLAM ÇIKARMAK

Karşılıksız aşk beslediğiniz kişinin her hareketine, her sözüne bir anlam yüklemeye çalışırsınız. Bunları hep “Sanırım benden hoşlanıyor” noktasına getirirsiniz.

9- AĞLAMA KRİZLERİ

Komedi filmi izlerken bile dokunaklı bir sahnede bir anda göz yaşlarınız boşalmaya başlar. Ya da karşılaştığınız basit bir olay sizi ağlama krizine sokabilir.

Haberin Devamı

10- UYKUSUZLUK

Uykuya dalmak için yatağa uzandığınızda o kişiyle ilgili düşünceleriniz sizin uyumanıza engel olur. Saatlerce yatakta döner ve sonunda çok yorgun kalkarsınız.

Doktoru varsa hastası da vardır

ÇARE NEREDE?

Semptomları sıraladık, peki ya çaresi? Öncelikle bu durumdan kurtulmak için kendinizle yüzleşeceksiniz. Bunu yapmazsanız, hiçbir çare size derman olmaz. Şimdi gelelim kurtulma önerilerine...

1- KONUŞMAYI DENEYİN

Karşılıksız aşkın içinde bocalıyorsanız gidip onunla konuşun, duygularınızı açın. En kötü, reddedilirsiniz. Ama bu işin olurunun olmadığını öğrenirsiniz.

2- DUYGUSUZLAŞIN

Hayatınızın ne hale geldiğinin farkına varın. Bu kişi sizin hayatınızı kontrolden çıkarmış durumda. Siz böyle biri değilsiniz ve bunu düzeltebilirsiniz.

3- MÜKEMMEL DEĞİL

İdol haline getirdiğiniz bu kişinin de her insan gibi zaafları, eksikleri var. Mesela kaba, mesela anlayışsız, mesela vurdumduymaz. Olumsuz yanlarını düşünün.

4- MEŞGULİYET

Zor olacak ama yapmaktan hoşlandığınız şeyleri yeniden yapmaya başlayın. Örneğin, alışverişe çıkın, hobiler edinin. Bunlar size kendinizi iyi hissetirecektir.

5- SOSYAL OLUN

Uzun zamandır arkadaşlarınızdan kaçıyor olabilirsiniz, ancak artık dışarı çıkıp onlarla eğlenmenin zamanı geldi. Sizin arkadaşlarınızla da harika hayatınız olabileceğini fark edin!

6- HAYAL KURMAYIN

Elbette onu düşünmekten bir anda vezgeçemezsiniz. Ancak bu düşüncelerin içine hayalleri yerleştirmeyin. Gerçekçi olun ve “Bir arada olsak nasıl olur acaba?” sorusunu sormayın.

7- EŞYALARI ATIN

Ondan kalan ve size onu hatırlatan ne varsa hepsini atın. Atamıyorsanız, güvendiğiniz arkadaşınıza verin ama ne kadar isterseniz isteyin size geri vermesin.

8- DIŞARIYA ÇIKIN

Kendinizi parklara, bahçelere atın. Doğayı hissedin. Dünyada bu kadar güzellik varken bir kişinin kalbinizi karartmasına izin vermeyin.

9- FLÖRT DENEMESİ

İlginizi çeken birini bulmaya çalışın ve onunla flört edin. Bu sizin dikkatinizi dağıtacak ve kaybettiğiniz özgüveni yeniden kazanmanıza yardımcı olacaktır.

10- ZAMANA YAYIN

Yaralar bir gecede iyileşmez ve içinde bulunduğunuz durumdan kısa sürede kurtulamayacaksınız. Bunun zaman alacağı gerçeğini ama sonunda biteceğini kabul edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder