Mehmet CoşkundenizEvlenince değişmez herkes aynı kalır
HABERİ PAYLAŞ

Evlenince değişmez herkes aynı kalır

Hayatınızı birlikte geçirmeyi düşündüğünüz insanın evlendikten sonra beklediğiniz gibi çıkmaması ne kadar üzücü öyle değil mi? Peki gerçekten evlendikten sonra mı değişti? Yoksa zaten öyleydi de siz mi bunu göremediniz? İşin gerçeği, flört sırasında “Tam istediğim gibi. Her konuda uyum sağlıyoruz” yargısına çabuk varılır. Ama sorunlar genellikle balayının bitmesiyle başlar. Artık tavlama oyunu bitmiştir. Kişinin, sevgiliyi etkilemek için kendisini farklı göstermesine gerek yoktur. Çünkü varılması gereken noktaya varılmış, imzalar atılmıştır. Aslında flört ve nişanlılık döneminde olaya sadece duygusal açıdan değil, ‘mantıksal’ olarak bakılsa gerçekler görülecek ve belki de bu evlilik gerçekleşmeyecekti. Şimdi gelin, evliliğin kötü gideceğini gösteren sinyallere bir göz atalım…

Haberin Devamı

Evlenince değişmez herkes aynı kalır

KİŞİLİK YAPISI

Aşırı sinirlilik, takıntı, küçücük olayları büyütme, baskıcı davranma, kişilik yapısının sorunlu olduğunu gösteren en önemli ipuçları. Bunları ‘Evlendikten sonra düzelir’ diye geçiştirmeyin çünkü hiçbir zaman değişmiyor.

GEÇMİŞTE YAŞADIKLARI

Sorunlu aile yapısı, duygusal anlamda fazla hırpalanmışlık, aile içinde boşanmaların olması, kendi ilişkilerinde sürekli ayrılıklar yaşaması ve bunları anlatırken hep hatayı başkalarına yüklemesi, özellikle terk edilmiş ya da aldatılmış ise bunun travmasını atlatamamış olması evliliğinizde sorun yaratacak noktalar.

İŞ İLİŞKİLERİ

İstikrarlı bir iş yaşamının olmayışı, iş arkadaşlarıyla ilişki kurmakta zorlanması, iş yerindekilerin sürekli dedikodu yapması kişinin karakter yapısıyla ilgili ipuçları verecektir.

AŞIRI ŞIMARTILMIŞ OLMAK

Genellikle ailenin tek çocuklarında görülen bu durum evliliğin geleceği açısından sorun yaratır. Annesinin kendisine sunduklarını eşinde aramak, herhangi bir problemde işe ailesini sokmak, eşini annesiyle kıyaslamak gibi durumlar ortaya çıkacaktır.

AİLELERİN ONAY VERMEMESİ

Aileler onay vermediği halde evlenen çiftlerde taraflar küçük bir kavgada bile birbirlerini suçlayabiliyor. Aileleriyle iletişimde olmadıkları için bazı sorunlarda yardım alacak kimseyi bulamıyorlar.

Haberin Devamı

AİLELERİN UYUMU

Evlilikte her iki tarafın aile yapılarının aynı sosyo kültür çevresinden olması artı puan. Farklı yapıdaki aileler arasında çatışma kaçınılmaz hale geliyor. Bu durumda da geriye iki seçenek kalıyor; ya bu çatışmaya kurban olup evliliği bitirmek ya da ailelerle iletişimi en alt düzeyde tutup evliliğe karıştırmamak.

ÇİFTLERİN UYUMU

Aynı kültüre ve sosyal statüye sahip olmayan çiftlerin evlilikleri riskler içeriyor. Aynı şekilde ekonomik düzey de önem taşıyor. Flört döneminde bunları fark etmek mümkün. Evlilikte “İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor.”

ÖNEMLİ PÜF NOKTALARI

Yukarıda anlatmaya çalıştığım sorunlar tek tek ele alındığında aşılabilir noktalar olarak görünüyor. Ancak saydıklarımın birkaçı aynı kişide varsa o zaman evlilikte risk puanı artıyor. Şimdi gelelim dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalarına…

KOLAY İLETİŞİM KURUYOR MUSUNUZ?

Yaşamınızı birlikte geçirmeye karar verdiğiniz kişiyle konuşabildiğinizden hatta derin tartışmalar yapabildiğinizden emin olun. Hep aynı şeyleri konuşmak ya da hep geyik yapmak bir süre sonra sıkıcı olabilir. Eğer her konuda kafadarsanız bu duygusal anlamda da doğru yolda olduğunuzu gösterir.

Haberin Devamı

SIK SIK BİRBİRİNİZE DOKUNUYOR MUSUNUZ?

İyi bir evliliğe sahip çiftlerin kaç yıllık evli olurlarsa olsunlar, çoğunun birbirlerine seks dışında da dokunmaktan hoşlanan çiftler olduğu görülmüş. Birbirlerinin elini tutan, konuşurken kollara dokunan çiftler aşk yaşamlarına uzun yıllar ekleyecek bir bağlılık yaratmış olurlar.

KARARINIZ KESİN Mİ?

Her ikiniz de hayatta neler yapacağınızdan ve hayattan ne beklediğinizden emin olmadan evlenme kararı almamalısınız. Hayata dair soruların tamamının yanıtını bulamamış olabilirsiniz ancak en azından bu konuda çaba harcamanız yeteri kadar olgunlaştığınızı gösterir.

ARKADAŞLIK YAPABİLİYOR MUSUNUZ?

Uzun süreli aşıklar tartışsalar bile birbirlerine büyük bir saygı duyarlar. Kavga ederken bile karşınızdaki kişinin en yakın arkadaşınız olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Hatalı olduğunu düşünseniz bile daha ılımlı davranarak tartışmanın büyümemesini sağlayabilirsiniz.

Evlenince değişmez herkes aynı kalır

Sıradaki haber yükleniyor...
holder