Mehmet Coşkundeniz İlişkiye ara vermek ne anlama gelir?
HABERİ PAYLAŞ

İlişkiye ara vermek ne anlama gelir?

Siz ya da sevgiliniz zor bir dönemden geçiyor olabilirsiniz. İlişkinize konsantre olmakta zorluk çekiyor olabilirsiniz. İşte bu noktada biraz ayrı kalmanın size iyi gelebileceğini düşünebiliriz. Bu tür kısa bir ayrılık size yeni bir bakış açısı kazandırabilir, ilişkinizdeki sorunların ne olduğunu görme şansı yaratabilir. Ancak, unutmayalım ki bu mola ilişkinizin bittiğinin de habercisi olabilir. Birbirinizden ayrı olduğunuz zamanda daha keyifli vakit geçirdiğinizi fark edebilirsiniz. O zaman aklınıza “Ben böyle mutluyum, neden geri döneyim ki?” sorusu gelebilir.

Haberin Devamı

HANGİ DURUMLARDA ARA VERMELİ?

1- Tartışmalar çoğalmış ve uzlaşmayla sonuçlanmıyorsa

2- Birlikte vakit geçirmek size cazip gelmiyorsa

3- Başkasıyla birlikte olabileceğinizi düşünüyorsanız

4- Birlikte eğlenebilme özelliğinizi kaybettiyseniz

5- Konuşmaktan kaçınıyorsanız ve birbirinizi suçluyorsanız

6- Birbirinize dokunmak ya da sevişmek arka plana atılmışsa

7- Gün içinde sürekli ilişkinin geldiği durumu düşünüyorsanız

8- Birlikte plan yapmaktan vazgeçtiyseniz

9- Arkadaşlarınıza mutluluğunuzu değil şikayetlerinizi anlatıyorsanız

10- Ve elbette kendinize biraz olsun nefes alacak alan yaratmak istiyorsanız...

MOLANIN KURALLARI

1- Ne kadar süreceğini konuşarak önceden belirlemelisiniz.

2- Bu süre bittiğinde tekrar bir araya gelip hem molayı hem de ilişkinizi değerlendirmelisiniz.

3- Unutmayın ki bu bir mola, kesin ayrılık değil. Bu yüzden bu sürede birbirinize olan saygınızı yitirmemek için başka flörtlere kapı açmamalısınız.

4- İlişkinize mola verdiniz ama örneğin aynı işyerinde çalışıyor olduğunuzdan birbirinizi görmek zorunda kalabilirsiniz. Birer yabancı gibi davranmaktan kaçınmalısınız.

5- Elbette iletişiminiz devam edecek. Ancak bu iletişim sırasında görüşme ısrarında bulunmamalısınız.

6- Sizi yalnız görenlerin “Bitti mi?” sorusuna “Ara verdik” diye cevap vermemenizi öneririm. Başkalarının tavsiyesine ihtiyacınız yok. “Arada bir yalnız takılıyoruz, bu bize iyi geliyor” diyebilirsiniz.

7- Bu mola süresince, sevgiliniz varken yapamadığınız şeyleri yapmaya çalışın. Bu sizin için bir test olacaktır. Onsuz mu yoksa onunla mı daha mutlu olduğunuzu anlamanızı sağlayacaktır.

Haberin Devamı

8- Unutmayın ki; bu mola ilişkinizi düşünmek için verildi. Gününüzü gün etmek yerine, yalnız başınıza düşünmek için mutlaka vakit ayırın.

9- Süre bittiğinde bir araya gelin. Molada neler yaptığınızı, nasıl bir sonuca vardığınızı anlatın.

10- Kararınız kesin olsun. “Bu molayı biraz daha uzatalım” gibi ucu açık cümleler kurmayın. Ayrılmak istiyorsanız da açık açık söyleyin.

TAMAMEN BİTEBİLİR

Böyle bir molanın ilişkinizi tamamen bitirebileceği gerçeğini aklınızdan çıkarmayın. Yani ilişkiniz bu testi geçemeyebilir. O zaman da eski sevgilinizle arkadaş kalmayı seçebilir veya tüm bağlarınızı kesebilirsiniz. Yine de olmlu düşünelim. Mola istemeniz, her zaman ilişkinizi gözden çıkardığınız anlamına gelmez. Aksine ilişkiniz için çaba gösterdiğinizi, son noktaya gelmeden önce harekete geçtiğinizi gösterir. Belki de bu sürede birbirinizin değerini çok daha iyi anlayacak ve ilişkinizi daha sağlam temeller üzerine oturtabileceksiniz. Bu yazı gerçekten ilişkisine değer veren, bitmesini istemeyen, bitecekse bile son ana kadar çaba gösteren kişiler için yazıldı. Yoksa “Ben sana layık değilim”, “Benim sorunlarım var”, “Seni üzerim”, “Karanlık dünyamda sana yer yok”, “Kimseye bağlanamıyorum” gibi bahanelerin arkasına “İlişkimize biraz ara verelim” klişesini de ekleyen cesaretsiz, yaptığının ve söylediğinin arkasında duramayan kişiler için değil.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder