Mehmet Coşkundenizİlişkiye ilginiz nasıl kaybolur?
HABERİ PAYLAŞ

İlişkiye ilginiz nasıl kaybolur?

Aranızda büyük tartışmalar, kavgalar olmadığı halde bazen ilişkinin içinde kendinizi bıkkın, bitkin olarak hissedebilirsiniz. İlişkinize ve sevgilinize ilginizi kaybetmiş olabilirsiniz. Peki ama bu geçici bir durum mu yoksa ilişkinin sonu mu? Bu noktada devam etme ya da bitirme yolunda hangi kararı alacağınız sizi çok zorlar. Bu yazıda, sorularınızın cevabını bulacaksınız. İşte ilişkiye inancınızı kaybettiğinizi gösteren işaretler...

İlişkiye ilginiz nasıl kaybolur

1- KATLANMA DUYGUSU

Normal bir ilişkide birlikte vakit geçirmek angarya gibi gelmemelidir. Birlikte geçirdiğiniz bir günün ardından kendinizi bitkin ya da zihinsel olarak tükenmiş hissediyorsanız tehlike sinyalleri çalıyor demektir. Birlikte zaman geçirmek asla bir zorunluluk veya yük gibi hissettirmemeli.

Haberin Devamı

2- RAHATSIZLIK

İlişkinize olan ilginizi kaybettiğinizi gösteren işaretlerden biri de sevgilinizin size giderek kendinizi daha fazla kötü hissettirmesidir. Eskiden sürekli yaptığı ve sizin sevimli ya da sevecen bulduğunuz şeyler artık canınızın sıkılmasına neden oluyor. Eğer böyle hissediyorsanız muhtemelen bu noktadan geri dönüş yoktur.

3- KAVGA ÇIKARMAK

Tartışmak her zaman kötü bir şey değildir çünkü bir iletişim şeklidir ve ilişkileri güçlendirmeye yardımcı olabilir. Ancak sürekli tartışmalar kötüye işarettir ve bunların çoğunu başlatan sizseniz, muhtemelen kavgayı başlatan sebeplerden daha derin bir nedeni vardır. Bunu ilişkiden çıkmak istediğiniz için yaptığınızın farkında bile olmayabilirsiniz.

4- KAYBEDİLEN YAKINLIK

Kucaklaşmalar ve öpüşmeler ilişkinin tutkalıdır. Ama artık iyi geceler öpücüğü vermiyorsanız, el ele tutuşmuyorsanız, uzun bir iş gününün ardından birbirinizi gördüğünüzde sarılmıyorsanız ve elbette yatak odasında da birbirinizden uzak duruyorsanız sorununuz büyük demektir.

5- BAŞKALARIYLA İLGİLENMEK

Yorulmuş bir ilişkinin en yaygın işareti, başka erkeklere veya kadınlara bakmaya başlamanızdır. İlginiz başkalarına kaymışsa, yaşadığınız ilişkinin kurtarılması artık çok zordur. Bu, geçici bir durum olabilir ama bu noktada kendinizi sorgulamalısınız.

Haberin Devamı

6- PAYLAŞIM BİTTİ

Gün içinde yaşadıklarınızı, örneğin iş yerinizdeki sorunları, ailenizle halledemediğiniz problemleri ilişkinin başında sevgilinize hep anlatıyordunuz. Görünüşte sıradan ama önemli olan bu şeyleri paylaşmayı bıraktığınızda, bunun nedeni ilişkiye olan ilginizi kaybetmeniz ve artık çaba sarf etmek istememeniz olabilir.

7- ÖNEMSEMEMEK

Sevgilinizin söylediği şeyleri artık aklınızda tutamıyorsunuz. Size günler önceden söz ettiği bir daveti hatırlamıyorsunuz. Gönderdiği mesajlara cevap vermeyi unutuyorsunuz. Hatta bildirim sesine bile aldırmıyorsunuz. Bunun nedeni sevgilinizin artık sizin için önemli olmamasıdır.

8- YALNIZ HİSSETMEK

Yan yanayken bile içinizde bir yalnızlık hissi vardır. Sanki bir ilişkiniz yokmuş gibi hissediyorsunuz. Yalnız hissetmek asla iyi bir şey değildir. Hele bir de çiftseniz ve böyle hissediyorsanız, bu daha da kötüdür.

9- BAŞLATMIYORSUNUZ

İlişkinin tüm gidişatını sevgilinize bıraktınız. Her planı artık o yapıyor ve sizin içinizden herhangi bir şeyi başlatmak gelmiyor. O çağırırsa randevuya gidiyorsunuz ama siz asla buluşmaktan söz etmiyorsunuz. Bunun nedeni aklınızda olmaması ve onunla zaman geçirmemeyi tercih etmenizdir.

Haberin Devamı

10- KIYASLAMALAR

Etrafınızda tanıdığınız diğer çiftlere bakıyor ve onları kıskandığınızı fark ediyorsanız, ilişkinize olan ilginizi kesinlikle kaybediyorsunuz demektir. İlişkilerin keyifli olması için o kişiyle birlikte olmayı sevmeniz gerekir. Dolayısıyla, çevrenizdeki tüm mutlu çiftleri görüyor ve sizde bunun olmadığını hissediyorsanız, o zaman doğru ilişkide değilsiniz.

İlişkiye ilginiz nasıl kaybolur

DİKKATLİ KARAR VERİN

İlişkinizi bitirmeye karar verdikten sonra genellikle geri dönüş yoktur, bu yüzden bunu yapmadan önce uzun uzun düşünün. Tüm bu işaretler sizin için zamanın dolduğunun iyi bir göstergesidir, ancak bunların başka bir nedeni olabilir. İnsanların hayatlarında işten ailevi sorunlara ve sağlık sorunlarına kadar pek çok stres vardır. İkinizden biri ya da her ikiniz de zorlu bir dönemden geçiyor olabilirsiniz. İyi düşünün, ancak bu listedeki maddelerden birkaçı size bir şeyler çağrıştırıyorsa, ilişkinize olan ilginizi kaybediyor olma ihtimaliniz çok yüksektir ve bu durum eninde sonunda bir ayrılığa yol açacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder