Mehmet Yalçınkaya Gastronomi sohbetlerimiz Hollanda'da
HABERİ PAYLAŞ

Gastronomi sohbetlerimiz Hollanda'da

Sevgili okurlarım, bildiğiniz üzere hemen her fırsat bulduğumda yurt dışındaki hemşehrilerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz hem de Türk gastronomisini dünyaya anlatıyoruz. Bir yandan da uzun süredir ülkesinden uzak kalan gurbetçi dostlarımızla sohbet imkanı buluyorum. Geçtiğimiz hafta Amsterdam’da Anatolia Festijn’de ‘Esnaf ve Denizden’ kitap imzası yaptık. Özellikle gelen ve yanımızda olan tüm dostlara yürekten teşekkürler.

‘TASTE OF TOK’ İLE BU KEZ GROLSCH VESTE’DEYİZ

Bu hafta ise bu kez Hollanda’da Enschede’de Türkiye’nin özel ve yerel ürünlerini Avrupa’ya dağıtan TOK gıda ile 1600 kişiyi ağırlayacağımız ve kitap imzalayacağımız bir organizasyonda buluşacağız. Ülkemizden uzakta Türkiye’nin marka değerini dünyaya anlatan pek çok firmanın katılacağı fuarda, gastronomi sohbetleri yapacağız. Bu tarz etkinliklerin ülkemiz için çok değerli bir tanıtım vesilesine neden olduğunu düşünüyorum. Tüm fuarlar, buluşmalar ve lobi faaliyetleri sadece yapan markalara değil, ülkemize de büyük değer katıyor.

Haberin Devamı

SICAKLARDA NE YENİR?

Ülkemizde yaşanan ve bence mevsim normallerinin üzerinde bir iniş çıkışla bünyelerimizi alt üst eden sıcak-soğuk dengesi elbette yeme motivasyonumuzu da düşüren, doğru beslenmenin önemine dikkat çekmemiz gereken bir durum. Sıcaklarda ağır yemeklerle bünyeyi yormak yerine daha sıvı bazlı, sebze ağırlıklı ve yorucu olmayan gıdaları seçmenizi öneriyorum.

KABAK BAYILDI
Malzemeler (8 Porsiyon)

* 8 adet taze yeşil kabak
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 adet havuç (rendelenmiş)
* 1 adet limon suyu
* 4 adet soğan (orta boy, yarım ay şeklinde ince doğranmış)
* 2 adet domates (orta boy, küçük doğranmış)
* 4 diş sarımsak (ince doğranmış)
* 2 su bardağı su
* Tuz
* Karabiber
* 1 demet dereotu (İnce doğranmış)
* 2 adet domates (Orta boy, dörde bölünmüş)
* 2 bardak yoğurt

YAPILIŞI:

Kabakların baş taraflarını kesip orta kısımlarını karnıyarık şeklinde açın. Kapaklı bir tepsiye dizin, üzerine zeytinyağını, rendelediğiniz havucu, limon suyunu, soğanları, domatesleri, sarımsakları ve 2 bardak suyu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Tepsinin kapağını kapatın ve ocakta 10 dakika pişirin. Pişen kabakları başka tepsiye alın ve içlerindeki çekirdekleri temizleyin. Tepside kalan malzemeleri süzdürüp suyunu bir kaseye alın ve süzdürdüğünüz malzemeleri başka bir kapta soğumaya bırakın. Soğuyan malzemelere dereotunu ilave edip iyice karıştırın ve kabakların içine doldurun, üzerlerine dilim domatesleri yerleştirin, kaseye aldığınız suyu kabakların üzerinde gezdirip 200 derecede ısıtılmış fırına sürün. Domatesler kızarınca fırından alın ve isteğe göre dereotu ve yoğurtla servis edin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder