Mehmet YalçınkayaMutlu bir balık sezonuna 'vira bismillah'
HABERİ PAYLAŞ

Mutlu bir balık sezonuna 'vira bismillah'

Av yasağının bitmesiyle başlayan yeni sezon, tüm balıkçı kardeşlerimize hayırlı olsun. Yasağın bitmesiyle başlayan palamut bolluğu balık sevenleri de mutlu etti. Bu bolluk, bereket balık fiyatlarını yarı yarıya düşürdü. Her yıl 15 Nisan’da başlayan av yasağının bitişiyle bayram havasında denize açılan, doğaya duyarlı, yaşama saygılı balıkçı dostlarımızı sevgiyle kucaklıyorum. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde ağlarını denize tekrar atan ve deniz mahsulleriyle vatandaşları buluşturan, bu vesileyle evlerine aş, ekmek sağlayan denizci dostlarımızın yüzü gülsün, bereketi bol olsun.

Haberin Devamı

PALAMUT SALAMURA DENENSİN

Palamut balığının hem yapımı pratik hem de tadı leziz. İçeriğindeki yüksek proteinle kas gelişimini destekliyor, sağlıklı yağ asitleriyle de müthiş faydalı. Bağışıklık sistemini de güçlendiren bir tür. Protein, B12 vitamini, A vitamini ve demir gibi besinler de içeriyor. D vitamini kaynağı olan palamut balığı, kalsiyum ve fosfor gibi vücuda yararlı minerallerin emilimini de artırıyor. Palamut tüketiminin tam sırası, haydi sofraları bu güzel balıkla süsleyelim. Bu hafta size farklı bir teknikle salamura tarifi veriyorum.

PALAMUT SALAMURA
Malzemeler (2 Porsiyon)

* Palamut 1 adet (Yaklaşık 300 gr)
* Elma sirkesi 150 ml
* Su 50 ml
* Defne yaprağı 1 adet
* Tuz 15 gr
* Tane karabiber 5 adet

TARTAR SOS İÇİN
* Mayonez 50 gr
* Kereviz sapı 10 gr (Küçük küp doğranmış)
* Kornişon turşusu 15 gr (Küçük küp doğranmış)
* Kırmızı soğan 1/2 adet (Küçük küp doğranmış)
* Dereotu 3 gr (İnce Doğranmış)
* Limon 1/4 adet
* Tuz
* Taze çekilmiş tane karabiber
* Garnitür
* Pancar turşusu
* Arpacık soğanı turşusu
* Kavrulmuş kabak çekirdeği
* Lime kabuğu rendesi
* Kanlı kuzukulağı
* Soya sosu

YAPILIŞI:

Palamutu temizleyin ve kılçıklarını ayırın. Balığın filetosunu çıkartın ve derisinden ayırın. Bir kapta elma sirkesi, tuz, defne yaprağı, tane karabiber ve suyu karıştırın. Vakum torbasının içerisine hazırladığınız filetoyu ve karışımı alın. Yüzde 10 vakum ayarıyla vakumladıktan sonra 1.5 saat boyunca bekletin. Tartar sos için; Mayonez, kereviz sapı, kornişon turşu, kırmızı soğan ve dereotunu bir kaba alın. Limon suyu ve baharatlarını ekledikten sonra karıştırın ve kenara alın. Hazırlanan tartar sosu tabağa alın ve üzerine palamut salamurayı yerleştirin. Kavrulmuş kabak çekirdeklerini balığın üzerine dizin. Arpacık soğanı turşusunun içerisine soya sosunu dökün ve onunla birlikte karpuz kapari ve pancar turşusu, kanlı kuzukulağını tabağa ekleyin. Garnitürün üzerine lime kabuğu rendesini dökün ve servis edin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder