Mehmet YalçınkayaTürk şeflerin yükselişi...

HABERİ PAYLAŞ

Türk şeflerin yükselişi...

Yemek, Türk kültürünün önemli bir parçasıdır. Yıllar boyunca, Türk mutfağı dünya çapında tanınmış ve sevilen bir mutfak haline gelmiştir. Ancak, son yıllarda Türkiye’deki gastronomi sahnesinde daha da büyük büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Bu değişimin en önemli sebeplerinden biri de şüphesiz MasterChef Türkiye gibi bir yarışma programının varlığı. İnanıyorum ki program şef olma hayali kuran birçok kişiye ilham oldu, birçok yetenekli genç şef ortaya çıktı ve hatta kendi restoranlarını açarak kendi markalarını oluşturma fırsatı buldu. Genç ve yetenekli şefler, Türk mutfağını uluslararası arenada temsil etmek için çaba harcıyor ve bu çabalarının karşılığını da alıyor. Bu gerçekten gurur verici. Elbette şeflerin yükselişindeki önemli sebeplerden biri de kaliteli okul ve kurslardaki artışla oluşan eğitim fırsatları. Özellikle televizyon gücüyle popüler olan mesleğimiz bir yandan da eğitimlerin daha nitelikli hale gelmesini sağladı.

Haberin Devamı

KENDİ MUTFAĞINI TANIMAK ANA DİL BİLMEK GİBİDİR

Türk mutfağının ulusal ve uluslararası alanda daha fazla tanınır olması için yapılacak daha çok şey var. Şeflerimiz geleneksel Türk lezzetlerini daha iyi anlayarak dünyaya anlatmalı. Gelecekte dünya gastronomi sahnesinde daha birçok yenilikçi ve başarılı Türk şefin adını duyacağımıza eminim. Ama bu konuda tavsiyem geleneksel mutfağımızı iyi bilmekten geçiyor.

TERBİYELİ BAKLA:
Malzemeler (6 Porsiyon)

BAKLAYI TEMİZLEMEK İÇİN:
* 4 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı un
* 1 adet limon suyu

BAKLA İÇİN:
* 1 kg taze bakla
* 3 adet soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
* 2 adet domates (soyulmuş, küçük doğranmış)
* 1 adet havuç (rendelenmiş)
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 2 su bardağı su

TERBİYE İÇİN:
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta sarısı
* 1/2 su bardağı su

YAPILIŞI:

Bir kap içine dört bardak suyu, tuzu, unu ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Uçlarını kesmiş olduğunuz baklaları bu su içine atın. Bu sayede baklalarınız pişerken siyahlaşmayacak. Tencereye sırasıyla baklaları, soğanları, domatesleri ve havuçları dizin. 1 su bardağı zeytinyağını ilave edip suyu ekleyin, üzerine pişirme kağıdı serip kapağını kapatın, 40 dakika pişirin. Terbiye için bir kaba yoğurt, un, yumurta sarısı ve yarım bardak suyu ilave edip iyice çırpın, terbiye sosunu elde edin. Pişen zeytinyağlı baklalar üzerine terbiyeyi dökün hafif hafif sallayarak terbiyenin tüm tencereye yayılmasını sağlayın. 5 dakika kaynatıp, soğumaya bırakın. Soğuyan baklayı tabağa alın üzerine dereotu serperek servis edin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder