Bu hafta sizler için kapılarını yeni açan, taze deniz mahsullerini, kendi yorumları ile birlikte Akdeniz tarzı hazırlayan ve kısa sürede İstanbul elitlerinin gözdesi haline gelen CapriCorn’u mercek altına aldım...
Kiminle gidilir
Mekan uzun saatler geçirmek için çok uygun, huzur verici. Bu yüzden keyifli sohbetler edebileceginiz, tüm sevdiklerinizle gidebilirsiniz. Romantik yemekler için de ideal.
En güzel gün ve saatler
Burası denize sıfır bir lokanta. Manzara mükemmel. Bana sorarsanız en güzel saatler, uzun öğle yemekleri. Özellikle de hafta sonları. Pazarları harika bir brunch var.
Tanımlama
Eski Ortaköy Zuma’nın yerine açıldı. Ortaköy meydanına inerken ilk sağdaki sokağın içinde. Radison otelin hemen yanı. Ulaşım kolay, vale parking mevcut.
Rezervasyon
Gittiğim her akşam kalabalıktı. Akşam yemekleri ve brunch için rezervasyon şart. Ama barlar koordinatörü Ali Ahmedi oradaysa barda size yardımcı olacaktır. Salhane Sk No: 7 Ortaköy. Tel: (0212) 259 41 00.
Ortam ve masa üstü
Dingin ama trendy bir atmosfer. Sandalyeler uzun sohbetler için çok rahat. Bardaklar, tabaklar ve çatal bıçak birinci sınıf. Yemek öncesi ve sonrası için bar kısmı da çok keyifli.
Müzik
Akşamları canlı dj performansı mevcut. Akdeniz esintileri, Yunan hitleri, araya sıkıştırılan 1-2 Türkçe şarkı ile misafirlerini hoş tutmayı biliyor mekan.
Fiyat
Ortalama olarak fiyatlar bölgedeki balıkçılarla aynı. Bazı kredi kartlarına ve telefon uygulamalarına ekstra indirim var. Sunulan özene ve şıklığa göre makul sayılabilir.
Ağız tadı
Şef Fehmi Samancı ve İtalyan şef Giuseppe Palmleri bu konuda hassas. Makarnalar ev yapımı. Sakızlı barbun pilaki ve pastırmalı ahtapota bayıldım. Paella ve midye çeşitlerini de öneririm.
Menü
Menü için Akdeniz mutfağı ve deniz mahsulleri karışımı diyebilirim. İtalyan, İspanyol, Fransız, Yunan ve Türk tatlarının birleşiminden oluşmuş. Yemekleri ortaya söyleyip tatmanızı öneririm.
Komşu masalar
İş adamları, sanatçılar, televizyoncular, sporcular, her kesimden tanınmış bir simaya rastlayabilirsiniz. Kısa sürede çok popüler olmayı başarmış bir mekan.
Servis
Uluslararası lokantalardan deneyimli, gerçekten iyi eğitimli, kibar ve genç bir kadro mevcut. Kendinizi iyi hissettiren bir ekip.
06 Kasım 2016, Pazar 16:00
Haberin Devamı