Mete UtkuFenerbahçe, derbinin yaralarını sardı

HABERİ PAYLAŞ

Fenerbahçe, derbinin yaralarını sardı

Fenerbahçe, hafta sonu yaşadığı büyük derbi hüsranının ardından çıktığı ilk maçta Union SG’yi 2-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi’ne 3 puanla başladı.

Teknik direktör Jose Mourinho ve ses getiren transferlerle sezona oldukça motive girse de derbiyi kaybederek lider Galatasaray’ın 5 puan gerisine düşmek, takımdaki olumlu havayı tam tersine çevirmişken bu maçta alınacak bir galibiyet ve sergilenecek etkili futbol, krizden çıkmak adına çok önemliydi. Ancak karşılaşma taraftarların beklentisini karşılayacak şekilde başlamadı.

Haberin Devamı

Belçika ekibi, etkili ön alan baskısıyla Fenerbahçe’nin oyun kurmasına hemen hemen hiç müsaade etmezken ilk 20 dakikada 3 net pozisyon buldu. Bu anlarda Livakovic gole izin vermedi. Geriye düşülmesi halinde zaten gergin ve mutsuz olan taraftarların huzursuzluğunun sahaya da yansıması kaçınılmaz olacaktı. Bu yüzden Hırvat kalecinin bugünkü performansı galibiyette kritik rol oynadı.

İlk yarım saatin tamamlanmasına kısa bir süre kalmış ve Fenerbahçe hala rakip kalede istediği tehlikeleri bulamamışken üst üste gelen duran top şansları ev sahibinin imdadına yetişti. Szymanski’nin ortasında topu altı pasa çeviren Becao, Çağlar Söyüncü’nün golünü hazırladı.

Fenerbahçe, öne geçmesiyle birlikte özgüven kazanırken topu daha hızlı bir şekilde geri kazanmaya başladı. Özellikle En-Nesyri ile gol pozisyonlarına giren sarı-lacivertliler, farkı artırma çabalarından sonuç alamadı ancak topun kontrolünü iyice eline alarak Union SG’nin maç başındaki iştahı da kırmış oldu.

Derbide olduğu gibi net şansları kaçırmaya devam etse de kendisini pozisyona sokmakta zorlanmayan En-Nesyri, Fred’in pasına hareketlendiği esnada faulü alarak rakibinin eksik kalmasını sağladı. Burgess’in kendi kalesine attığı gol ile beraber farkı 2’ye çıkaran Fenerbahçe, Livakovic’in penaltıyı kurtarmasına rağmen devamında gelen gol ile maçı riske atsa da karşılaşmadan 3 puan çıkarmayı başardı ve UEFA Avrupa Ligi’ne hatasız başladı.

 

 

 

 

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder