Mete UtkuFenerbahçe’nin ‘transfer şampiyonu’ olmaya ihtiyacı yok
HABERİ PAYLAŞ

Fenerbahçe’nin ‘transfer şampiyonu’ olmaya ihtiyacı yok

Fenerbahçe, teknik direktörlük görevine futbol tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Jose Mourinho’yu getirerek büyük bir sürprize imza attı ve futbol gündemine damgasını vurdu. İsmail Kartal yönetiminde tam 99 puan toplamasına rağmen şampiyonluğu rakibi Galatasaray’a kaptıran sarı-lacivertliler, yaptığı bu hamleyle taraftarların geride kalan sezon için yaşadığı hayal kırıklığının izlerini bir anlamda silmiş oldu ve tüm Fenerbahçelilere yeni sezon öncesi büyük bir heyecan yaşattı.

Portekizli çalıştırıcının Fenerbahçe’ye imza atmasıyla birlikte transfer gündemi de sarı-lacivertliler adına oldukça heyecan verici bir hale bürünmüş durumda. Lewandowski, Sterling, Heung-Min Son ve daha birçok büyük oyuncunun adı Fenerbahçe ile yazılıp çizilmeye başlandı. Ali Koç’un ekibine katılan Acun Ilıcalı’nın da yaptığı açıklamalar doğrultusunda sarı-lacivertliler için oldukça hareketli bir transfer döneminin yaşanması yüksek ihtimal gibi duruyor.

Haberin Devamı

Ancak unutulmaması gereken önemli bir nokta var ki o da Fenerbahçe’nin geride kalan son 10 sezonda şampiyonluk sevinci yaşayamamasının en önemli sebeplerinden biri ‘teknik direktör ve oyuncu kadrosunun istikrardan çok uzak kalması’ oldu. Aykut Kocaman’ın 2010-2013 yılları arasında üç sezon üst üste çalıştırdığı sarı-lacivertliler, 2013 yılından sonra üst üste iki sezona bile aynı teknik direktörler ile başlamadı. Olağanüstü seviyede yaşanan bu teknik direktör sirkülasyonu, beraberinde futbolcu sirkülasyonunu da getirdi. Dolayısıyla Fenerbahçe kemik bir kadro oluşturup üzerine yapılan gerekli eklemelerle başarıya ulaşma şansına da erişemedi ve her yeni sezona sil baştan kadrolarla başladı.

Şimdi ise Fenerbahçe’nin teknik direktörlük koltuğunda tartışılması güç bir isim oturuyor ve elinde son derece iyi bir kadro var. Elbette takımı Jose Mourinho’ya emanet ettikten sonra transfer döneminde onun istekleri doğrultusunda hareket etmelisiniz ancak Fenerbahçe’nin diğer yılların aksine bu sefer sil baştan bir kadro kurmaya da hiç ihtiyacı yok.

Özetle Fenerbahçe yönetiminin, son bir haftada yarattığı bu pozitif havanın ve taraftarların da beklentilerinden etkilenerek yapılacak transferlerin ilk kriterini ‘yıldız oyuncu’ olarak belirlememesi gerekiyor. Bu sezon sarı-lacivertlilerin kadrosunda ana iskeleti oluşturan isimlerin takımda tutulması halinde (açıklamalar da onu işaret ediyor) yapılacak 3-4 doğru ekleme, Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne götürmeye ve ligde gireceği şampiyonluk mücadelesinde elini kuvvetlendirmeye yeterli olacaktır. Birbiriyle oynama ezberine sahip olan bu oyuncu grubu, doğru takviyelerle sarı lacivertli taraftarlara fazlasıyla keyif alacağı bir sezon yaşatabilir. Fenerbahçe’nin, sportif direktör Mario Branco’nun da vurguladığı gibi transfer şampiyonu olmasından ziyade doğru kurgulanmış bir yapıyla şampiyon olmaya ihtiyacı var.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder