Mete UtkuLille’i elemek için daha fazlası lazım
HABERİ PAYLAŞ

Lille’i elemek için daha fazlası lazım

Özellikle maçın ilk yarısında gösterdiği performansla beklentinin bir hayli altında kalsa da İsviçre'den galibiyetle dönen Fenerbahçe, Kadıköy'deki oyunuyla deplasman maçını dahi arattı.

Kendi evinde Fenerbahçe'ye attığı 3 golün ikisinde topu, çıkarması imkansız yere vuran Lugano futbolcuları bugün de maçın hemen başında ekstra bir gol atarak Kadıköy'deki havayı bozdu. Golün ardından da işler Fenerbahçe için uzun süre iyi gitmedi.

Oyunu rakip ceza sahasına yıkmayı tercih edip 3.bölgede yapılacak şiddetli pres ile Lugano'yu kolayca çözme kapasitesine sahip olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, bu anlayışı tercih etmedi. Sarı-lacivertli futbolcular, geriye düşmesine rağmen rakibini ikinci bölgede karşıladığı, tempoyu hiç yükseltmediği ve Ferdi'nin birkaç aksiyonu hariç yaratıcılıktan son derece uzak bir ilk yarı oynadı. Bunların yanında Fenerbahçe sahaya yerleşmede de büyük sorunlar yaşadı. Luganolu oyuncular, topu kaptıkları anda orta sahayı çok kolay geçerek Fenerbahçe kalesinde tehlike oluşturdu. Livakovic'in harika bir refleksle yaptığı kurtarış olmasa bugün bambaşka şeyler konuşabilirdik.

Haberin Devamı

Fred'in sakatlığı sonrası oyuna giren İsmail Yüksek ile Krunic yerine ikinci devrede sahada olan Mert Hakan, takımın enerjisini yukarı çekerken ilk maçın kahramanı Edin Dzeko'nun bağlantı oyununu kusursuza yakın oynamasıyla birlikte Fenerbahçe, maçın kontrolünü Lugano'nun elinden geç de olsa aldı.

Son yarım saate girilirken Dzeko'nun Mert Hakan'ın ortasını gole çevirmesiyle birlikte toplam skordaki avantajı ele geçiren sarı-lacivertliler, maçın son anına kadar oyunu rölantide tuttu ve Szymanski'nin son dakika golüyle de yetersiz performanslara rağmen iki maçı da kazanarak turu atlayan taraf oldu.

Lille eşleşmesinde geride kalan iki karşılaşmaya nazaran çok daha iyi bir performansa ihtiyaç duyan Fenerbahçe'de, İsmail Yüksek'in Krunic'ten formayı alması ve Saint Maximin'in takımdaki yerini alması sarı-lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi macerası için belirleyici olacaktır.

Mourinho'nun Lille ile bir hafta sonra oynanacak maça kadar takıma önemli dokunuşlar yapması şart. Fenerbahçe, Lugano'yu fiziksel dezavantajına rağmen kalitesiyle eleyebiliyor ancak bu kalite, Fransız ekibiyle oynanacak maçlarda tur için yeterli olmayabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder