YazarlarMourinho bunun için geldiyse hiçbir anlamı yok

HABERİ PAYLAŞ

Mourinho bunun için geldiyse hiçbir anlamı yok

Önümüzdeki hafta oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisi düşünüldüğünde Fenerbahçe’nin kayıpsız geçmesi gereken bir maçtı Samsunspor maçı. Bir hafta sonra en az bir rakibinin belki de iki rakibinin birden puan kaybedecek durumda olduğu ortamda üst üste alınacak iki lig galibiyeti sarı-lacivertlileri zirve yarışında iyi bir konuma getirecekti.

Rölantide giden, pozisyon zenginliği olmayan ve ağırlıklı olarak orta saha mücadelesiyle geçen ilk yarıda Samsunspor savunmasının yaptığı hatayı iyi değerlendiren Tadic, takımını öne geçirdi. Bu golün ardından zaten hücum aksiyonlarına çok sık girmeyen Fenerbahçe, oyunu daha da geride kabul etmeye başladı. İleri üçlünün Tadic, Kostic ve Dzeko’dan oluşuyor olması da kontra atak ile skor üretme ihtimalini minimize etti Fenerbahçe için.

Haberin Devamı

Jose Mourinho Fenerbahçe’si gibi Topa yüzde 50’nin altında sahip olan bir takımın hücum hattında koşucu bir oyuncu kullanmıyor olması rakip takımın elini rahatlatmaktan başka bir şeye yaramaz. Bu oyun anlayışında Saint-Maximin’in kulübede olması Samsunspor’un isteyeceği türden bir tercihti. Mourinho’nun bu kadar fazla sayıda oyun kurucu özellikli futbolcuyu sahaya sürdüğü maçta oyunu geride kabul etmesi ve tamamen reaktif bir oyunu seçmesi cidden anlaşılır gibi değil.

Maçın 1-1’e gelmesinin ardından İrfan Can ve Saint-Maximin’in oyuna girmesi kısa sürede Fenerbahçe’ye üstünlük golünü getirdi ancak sonrasında adım adım Göztepe-Fenerbahçe maçına gittik… Ligin ikinci haftasında 2-0’lık üstünlüğü elde etmişken tamamen topu rakibe bırakmasıyla beraber 2 puanı da İzmir’de bırakan Mourinho’nun öğrencileri, Samsun’da da son yarım saati benzer bir oyun anlayışıyla tamamladı nitekim sonuç yine aynı oldu. Fenerbahçe, hem oyunu birinci bölgede kabul etti hem de hiçbir kontra atak planı olmadan süreyi eritmeye çalıştı. Kazanılan toplarda neredeyse oyuncu fark etmeksizin herkes topu rakip yarı sahaya rastgele şişirip Samsunspor’un atak tazelemesini bekledi. Bu şekilde skoru tutmak zaten olacak iş değil.

Fenerbahçe, Jose Mourinho’yu sonuç alması için getirdi. Maçları seyrederken taraftarlar keyiften kendinden geçsin diye değil, bu çok açık. Ancak Fenerbahçe, oyun olarak seyir zevki vermemesinin yanında sonuç da alamıyor. Lille’e elenerek Şampiyonlar Ligi’ne veda edildi, Galatasaray’a karşı Kadıköy’de çok net bir mağlubiyet alındı ve hem Göztepe hem de Samsun’da skoru koruyayım derken 4 puandan oldu. Evet havlu atılmalık bir durum hala yok ancak ligde puan kaybı için eldeki krediler çoktan tüketildi ve bir kayıp daha yapılması durumunda bambaşka şeyler konuşulabilir.

Haberin Devamı

Jose Mourinho, taraftarlara hem tatsız tuzsun bir futbol izletecek hem de sonuç odaklı futbolundan istediklerini alamayacaksa neden geldi? Süperstar futbolcuların kazandığından daha fazla bir maaşın bunlar için verilmediği aşikar. Eğer bir sonraki milli araya kadar mevcut sorunlara bir çare bulunmazsa Mourinho’nun Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak işine devam etmesinin hiçbir manası kalmayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder