Mete UtkuOyuncular da izleyenler de keyif alıyor

HABERİ PAYLAŞ

Oyuncular da izleyenler de keyif alıyor

A Milli Takım, Uluslar Ligi’nde İzlanda’yı deplasmanda 4-2'lik skorla geçerek galibiyetlerine bir yenisini ekledi.

Zorlu hava şartlarında oynanan karşılaşmanın ilk dakikalarında İzlanda’nın kontraatağını iyi savunamayınca adeta maça geride başladık. Duran toplarda etkili olmasıyla bilinen takıma henüz duran top fırsatı vermeden kalemizde gole görmek sürpriz olsa da yaşadığımız kriz uzun sürmedi. Özellikle Kenan Yıldız’ın getirdiği toplarla gole erken yanıt vermeye çalıştık ancak bu bölümde sonuç almayı başaramadık. İlk yarının ikinci bölümünde ise tempoyu gereken seviyeye çıkaramadık ve akın sürekliliği de bu anlarda söz konusu olmadı. İzlanda’nın golcüsü Oskarsson, zaman zaman savunmamızla sıkı mücadeleye girse de takım arkadaşları, ona uyum sağlayacak kaliteyi gösteremedi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise bizim adımıza şahane başladı. Arda Güler’in şutu sonrası gelen penaltı, Hakan Çalhanoğlu’nun yaşadığı talihsizlik sebebiyle gole dönüşmese de A Milli Takım, maçın böyle bitmeyeceğinin sinyallerini verdi. Kaliteli ayakların yavaş yavaş oyuna ağırlığını koymasıyla birlikte oyunu İzlanda’nın birinci bölgesine yıktığımız anlarda İrfan Can Kahveci’nin nefis golü skora dengeyi getirdi. Karadağ maçında da galibiyet golünü atan İrfan Can, öyle güzel bir gol attı ki adeta takım arkadaşlarının da iştahını yukarı çekti. Skoru dengeye getiren golden beş dakika sonra kazandığımız ikinci penaltıyı gole çevirerek öne geçmeyi başardık.

Maçın hakemi Damian Sylwestrzak’ın bu kadar VAR’a güvenerek maç yönetmesi de enteresandı açıkçası. Pozisyonu yeterince sağlıklı süzebileceği açılarda olmasına rağmen iki penaltıda da tereddütsüz devam kararı vererek topu VAR’a attı. Zaten monitörde birer saniye izledikten sonra penaltıları vermesi de ne kadar net pozisyonları atladığını kanıtladı.

Üstünlüğü ele aldıktan sonra farkı ikiye çıkaracak şansları kullanamadık ancak maçın gidişatı da İzlanda’nın bir reaksiyon göstereceği yönünde değildi. Ancak 83. dakikada kenar ortasında doğru adam paylaşımını yapamayınca hiç hak etmediğimiz bir golü kalemizde gördük. Bu anlardan sonra ise Kerem Aktürkoğlu devreye girdi...

Haberin Devamı

Bir puanın da kabul edilebileceği bir maçta bununla yetinmeyen isim son bir ayın tartışmasız yıldız ismi Kerem Aktürkoğlu oldu. Benfica kariyerine üst perdeden bir başlangıç yapan, aynı zamanda bu formunu milli takımda da sürdüren Kerem, Arda Güler’in attığı golde yaptığı pres ile golün yüzde 90’ına imzasını attı. Artık maçın tamamlanmasını beklediğimiz anlarda ise işi tamamen şova döktü... Sekerek gelen topu olağanüstü bir plaseyle tam köşeye gönderen Kerem Aktürkoğlu, kariyerinin en özel günlerinden birini daha yaşadı.

Bu galibiyetle birlikte dört maçın sonunda 10 puan ile liderlik koltuğunda yer alan A Milli Takım’da futbolcular oynadığı oyundan keyif alıyor, izleyenlere de keyif veriyor. Avrupa Şampiyonası’nda eleştirilerden nasibini fazlasıyla alan ve hala santrafor kullanmadığı için sıkça eleştirilen Vincenzo Montella, tabelaya iyi sonuçlar yazdırmaya devam ediyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder