Teknoloji üreticileri yeni nesil giyilebilir ısıtıcılarda sınırları iyice zorlamaya başladı. Klimalı saat, 8 bataryalı mont, ateşli ayakkabı, bluetooth’lu şapka bu dönüşümden nasibini alan ürünlerden sadece birkaçı…
Kış aylarının gelmesiyle kişisel ısınma ihtiyacını karşılayacak giyilebilir akıllı teknolojiler de görücüye çıkmaya başladı. Klimalı saatlerden sıcaklık yayan bilgisayar farelerine, montlardan ayakkabılara, akıllı çakmaklardan bluetooth’lu berelere ve eldivenlere kadar pek çok ürün satışa çıktı. Halihazırda pek çok üretici de yapay zeka teknolojisini bu alanda da konuşturmaya başladı. Henüz geliştirme aşamasında olan bu çalışmalar arasında ise üşüdüğünüzü ya da terlediğinizi hissederek otomatik ısıtan ve soğutan pantolon, gömlek, ceketler yer alıyor.
Klimalı saat: Hong- Kong merkezli firma Aircon, kullanıcının tüm vücudunu sadece birkaç saniyede 40 dereceye kadar ısıtan ya da 12 dereceye kadar soğutabilen klimalı saat geliştirdi. Giyen kişinin bileğine kontrollü ısı dalgaları yollayan cihaz 4 saat soğutma ya da 8 saat ısıtma yapabiliyor. Böyle bir teknoloji için bileklerin tercih edilmesinin nedeni ise kan damarları ve sinirlerin çoğunun bilek bölgesinde yer alması. Fiyatı 80 dolar.
Celestron ısıtıcı: Bu cihaz 12 saate kadar elleri sıcak tutmakla birlikte taşınabilir şarj aleti ve çeşitli lED ışıklarla donatılmış el feneri işlevi de görüyor. Özellikle kamp meraklıları için geliştirilen cihaz bir telefonu iki tam kapasiteyle şarj edebiliyor. Türkiye’de de satılan cihazın fiyatı 455 lira olarak açıklandı.
Bluetooth bere: Bluetooth teknolojisiyle donatılan özel stereo kulaklıklı iHat adlı bere ile cep telefonunuza bağlanıp müzik dinleyebilir, dahili mikrofonu ile de telefon görüşmesi yapabilirsiniz. Telefonunuzdan bluetooth menüsünü açarak berenizdeki başlatma tuşuna 4-5 saniye basılı tutmanız halinde telefonunuz bereyi anında görebiliyor. Fiyatı 50-70 lira arasında.
Zippo Hand Warmer: Ünlü çakmak üreticisi Zippo’nun icad ettiği bu el sobası, benzin doldurduktan sonra önündeki ateşleyiciyi yakınca hemen ısınmaya başlıyor. 12 saat boyunca etkili olan cihaz, benzinle dolmasına rağmen hiçbir şekilde koku yapmayan özelliğiyle dikkat çekiyor. Fiyat 144 lira.
Sobalı ayakkabı: Akıllı ayakkabılarıyla ses getiren Digitsole'un bu ayakkabıları da adım saymak, kalori hesaplamak gibi standart özelliklerin dışında ayakları otomatik olarak sıkılaştırıyor, genişletiyor ve ısıtabiliyor. Özel mobil uygulamasıyla bloetooth desteğiyle komutları alan ayakkabılar ön ışıklarıyla da dikkat çekiyor. 350 dolar.
Cep’ten ısınan mont: Kanadalı teknoloji üreticisi Kinesix’in geliştirdiği bu montun üzerinde 12 adet ufak ısıtıcı ve akıllı çipler bulunuyor. Akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz Kinesix adlı uygulama ile çalışan montu ısıtmak istediğinizde telefonunuzun bluetooht özelliğini açmanız gerekiyor. Mont 3 saat boyunca 40 dereceye kadar sıcak tutabiliyor. Isı ayarı telefondan yapılıyor. Mont yıkanacağı zaman bataryalı ısıtıcılar rahatlıkla çıkarılabiliyor. Fiyatı 300 dolar.
HAFTANIN OLAYI
Katlanabilir ekranların icadından sonra başta Samsung olmak üzere Apple, lG ve Huawei gibi üreticiler bu teknolojiyi cep telefonuna uyarlamak için gece gündüz demeden çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde bunun en somut örneği Samsung’dan gelmiş, devrim niteliğinde bu cihazın tasarımları görücüye çıkarmıştı. şimdi aynı markadan ‘katlanabilir dizüstü bilgisayar’ sinyali geldi. Sızan bilgilere göre cihazın Amoled ekran üzerine kurulacağı belirtiliyor.
KRİTİK İPUÇLARI
Telefon şarjını en çok WatsApp’tan yazıştığınız kişilerden gelen fotoğraf ve videolar yer. Ayarlar bölümünden otomatik indirmeyi kapatabilirsiniz.
Telefonunuzu bir yerde unuttuğunuzu düşünüyorsanız android.com/find adresinden cihazınızın konumunu bulabilirsiniz. Ayrıca telefonunuzun sesi kısık olsa bile buradan sesini 5 dakika boyunca durmadan çaldırabilirsiniz