Murat GülderenDalgaların ritmiyle teknoloji keyfi
HABERİ PAYLAŞ

Dalgaların ritmiyle teknoloji keyfi

Teknoloji dünyası, yaz aylarının en büyük zevki olan deniz keyfini daha üst seviyelere çıkarmak için de birbirinden etkili trendlere imza atıyor. Telefonunuz ya da aksiyon kameranız ile suyun altında en güzel anlarınızı çekebileceğiniz, müzik dinleyebileceğiz ve güvenliğinizi artırabileceğiniz bu cihazlar sayesinde yüzme tutkusu bambaşka bir deneyime dönüşüyor. İşte yüzerken eğlencenin tadını sonuna kadar çıkaracağınız o yeni nesil cihazlar...

Dalgaların ritmiyle teknoloji keyfi

YÜZME BİLEKLİĞİ

Kingii Wearable adlı akıllı bileklik, kullanıcıların hareketlerini ve kalp atış hızlarını izleyerek olası tehlikeli durumları tespit ettiğinde uyarı veriyor. Bir tepki almadığında ise şişerek, kullanıcının su üzerinde kalmasını sağlıyor. Bileklik, 130 kiloya kadar mukavemet gösterebiliyor.

Haberin Devamı

Dalgaların ritmiyle teknoloji keyfi

KULAKLIKLAR

Su geçirmez kulaklıklar da denizde yüzerken veya su sporları yaparken müzik dinlemenizi ve ritme kapılmanızı sağlayarak suyun keyfini ikiye katlıyor. Burada da dikkat etmeniz gereken, cihazın şarj dayanıklılığı süresi, gürültü engelleme özelliğinin olup olmadığı ve elbette ses kalitesi. Jabra Elite8 Active, Elite 10, Tozo T6S Ip-X8, Sony WF-SP800N gibi kulaklıklar incelenebilir.

Dalgaların ritmiyle teknoloji keyfi

KILIFLAR

Artık rahatlıkla 2 metreye kadar telefonu suyun altında koruyabilen ve çekim yapmayı sağlayan kılıflar da yaygınlaşmaya başladı. Öyle ki hemen her modele uygun su geçirmez kılıf bulmak mümkün. Spigen Aqua Shield WaterProof, Cep Case Samsung Galaxy, Cep Case iPhone gibi modelleri inceleyebilirsiniz.

Dalgaların ritmiyle teknoloji keyfi

AKSİYON KAMERA

Su altı kameraları artık amatör yüzücüler tarafından da büyük ilgi görüyor. Bunun en büyük nedeni sosyal medyada fantastik kareler ve videolar paylaşmak. 4K çekimler yapabilen, Wi-Fi ve Bluetooth gibi özelliklere de sahip bu cihazların popüler modelleri arasında GoPro Hero 11, Insta360 ve DJI Osmo yer alıyor.

Dalgaların ritmiyle teknoloji keyfi

HOPARLÖRLER

Suya dayanıklı hoparlörler de artık deniz keyfi için olmazsa olmazlar arasında. Bu cihazlar, özel olarak tasarlanmış gövdeleri ve kompakt yapıları sayesinde her yere rahatlıkla götürülebiliyor.. Bu hoparlörler ayrıca, sadece müzik dinlemek için değil, aynı zamanda aramaları yanıtlamak veya sesli komutlar vermek için de kullanılabiliyor. JBL Flip 5 IPX7, Marshall Emberton, Nettech NT-BTS05 gibi modeller tercih edilebilir.

Haberin Devamı

NASIL KORUNMALI?

* Suya dayanıklı cihazların farklı su geçirmezlik dereceleri vardır. Bu ayarı öğrenin ve ona göre kullanın. Örneğin, IPX7’ye sahip bir cihazı 30 dakikadan fazla 1 metre derinlikte suya daldırmayın.
* Mümkünse, cihazlarınızı deniz suyunda fazla tutmayın. Deniz tuzlu olduğu için aşındırıcıdır. Daha sonra bunları tatlı suyla yıkayın ve kurulayın.
* Kum, elektronik cihazlarda tıkanmalara ve ciddi hasara neden olabilir. Ellerinizi temizlemeden cihazlara dokunmayın.
* Cihazlarınızı doğrudan güneş ışığı altında bırakmayın. Çünkü çip ve pil gibi bileşenler sıcağa fazla dayanıklı değildir.
* Hemen her cihazın artık ek koruma için su geçirmez bir kılıf veya çantası da bulunuyor. Bunları da göz ardı etmeyin.
* Kulaklık su geçirmese de tuzlu su, bu cihazların metal parçalarını aşındırabilir ve ses kalitesini bozabilir. O nedenle işiniz bitince hemen temizleyin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder