Murat Gülderen Doğayı keşif için 8 kritik uygulama
HABERİ PAYLAŞ

Doğayı keşif için 8 kritik uygulama

Yapay zeka, tatilini şehrin bunaltıcı sıcağından ve kalabalığından kurtularak doğa ile iç içe geçirmek isteyenlere birbirinden eğlenceli uygulamalar sunuyor. Etrafınızdaki bitkileri, böcekleri ve kuş çeşitlerini tanımlayan, gece görünen yıldızları anlamanıza yardımcı olan, doğa fotoğrafçılığı yeteneklerinizi geliştirebilen bu özel uygulamalar, doğanın gizemini keşfetmeniz için size rehberlik ederken unutulmaz deneyimler yaşatıyor.

Doğayı keşif için 8 kritik uygulama

PLANT IDENTIFIER

Çok geniş bir veritabanına sahip bu uygulama, doğadaki 1 milyondan fazla bitkiyi, çiçekleri ve ağaçları tanımlamanıza ve onlara en iyi şekilde nasıl bakacağınızı öğrenmenize yardımcı oluyor. Uygulama, bitki hastalıklarını yine fotoğraflardan teşhis ederek, tedavi yöntemleriyle ilgili de bilgiler veriyor.

Haberin Devamı

Doğayı keşif için 8 kritik uygulama

MERLIN BIRD ID

Dünyadaki tüm kuş çeşitlerini seslerinden ve fotoğraflarından tanımlayabilen bu uygulama, onların davranışları ve habitatları hakkında bilgi de sunuyor. Merlin, ayrıca nesli tükenmekte veya tehdit altında olan kuş türleri ile ilgili de detaylar veriyor.

LEAFSNAP

Bu da yine doğada yürüyüş yaparken bitki türlerini tanımlamanızı ve sosyal medya platformlarında keşiflerinizi paylaşmanıza imkan tanıyor. Bitkilerin bilimsel isimlerini, coğrafi dağılımını, yaşam alanı ve habitatını detaylı bir şekilde anlatan uygulama ayrıca, bunların tıbbi ve yenilebilir kullanımları hakkında bilgi de sunuyor.

Doğayı keşif için 8 kritik uygulama

INSECT IDENTIFIER

Böcekleri, örümcekleri, güveleri, keneleri ve kelebekleri fotoğraflarından tanımlayabilen bu uygulama aynı zamanda bu türlerin davranışlarıyla ilgili bilgiler de veriyor. Örneğin doğadasınız ve bir böcek tarafından ısırıldınız, bu uygulama ile o canlının size verebileceği zararı anında anlayabiliyorsunuz.

Doğayı keşif için 8 kritik uygulama

MUSHROOM IDENTIFICATION

530’dan fazla mantar türünü fotoğraflarından anında tanımlayabilen bu uygulama, birbirine benzeyen ancak potansiyel tehlike arz edebilen türleri de ayırabiliyor. Keşif gezilerinin en keyifli platformları arasında yer alan uygulama, aynı zamanda her bir mantarın besin değerlerini belirtiyor.

Doğayı keşif için 8 kritik uygulama

MAPS ME

Haberin Devamı

Doğada yürüyüş yaparken internet çekmiyor olabilir. Bu harita uygulaması, internet olmadan da çalışabiliyor. Maps.me uygulamasını kullanmadan önce, gitmek istediğiniz bölgenin haritalarını internet bağlantınız varken indirmeniz gerekiyor.

 Doğayı keşif için 8 kritik uygulama

MOTIONLEAP

Bu uygulama da fotoğraflarınızı animasyonlara ve videolara dönüştürmenize olanak tanıyor. Yani çektiğiniz fotoğrafları canlandırabiliyorsunuz. Örneğin şelale fotoğraflarına hareket ve su sıçramaları ekleyebiliyorsunuz. Çiçek veya ağaç fotoğraflarına sallanma veya büyüme hareketi işleyebiliyorsunuz. Ayrıca fotoğraflarınızın arka planını da değiştirebiliyorsunuz.

Doğayı keşif için 8 kritik uygulama

STAR CHART

Kapsamlı veri tabanıyla yıldızları, gezegenleri ve galaksileri tanımlayarak gökyüzünü keşfetmenizi sağlayan bu uygulama da yapay zekanın gücü sayesinde gökbilimini eğlenceli hale getiriyor. Yapmanız gereken uygulamayı indirmek ve telefonunuzu gökyüzüne doğrultmak.

HAFTANIN OLAYI

Doğayı keşif için 8 kritik uygulama

3D FOTOĞRAF ÇEKEN KAMERA

Acer, 3D fotoğraf ve video çekebilen kamerası SpatialLabs Eyes Stereo’yu tanıttı. Cihaz, aynı zamanda YouTube ve diğer video platformlarında 3D canlı yayın yapmak ve Teams, Zoom ve Google Meet’te yine 3D görüntülü görüşme gerçekleştirmek için de kullanabilecek. Kamera, bu yılın üçüncü çeyreğinde ABD’de 549 dolardan, Avrupa’da ise 549 Euro’dan satışa çıkacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder