Uzaktan çalışma sisteminin artık oturmasıyla birlikte, kamp ve sakin bölgelerde yaşama olan ilgi her geçen gün artıyor. İnsanlar, şehirlerin karmaşasından, beklenen depremlerden ve hayat pahalılığından kaçarak doğanın kucağında huzurlu yaşamayı tercih ediyorlar. İşte tam da bu noktada taşınabilir güç istasyonları hayati önem taşıyor. Çünkü bu cihazlar, uzaktan çalışma sırasında elektrik kesintileri veya akıllı cihazların şarj sorunları gibi endişeleri ortadan kaldırıyor. Böylece bu kişiler, doğanın tadını çıkarırken aynı zamanda iletişimlerini ve çalışmalarını kesintisiz sürdürebiliyorlar.
HER BÜTÇEYE GÜÇLÜ CİHAZ
Buzdolabı, TV, kahve makinesi, ısıtıcı, saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi, yazıcı, hoparlör ve projektör gibi cihazları çalıştıran hatta elektrikli otomobilleri bile şarj eden bu tür cihazların farklı kapasitelerde versiyonları bulunuyor. Kapasite arttıkça depolanabilen enerji de artıyor. Örneğin; 607 Wh seviyesindeki bir güç istasyonu, bir akıllı telefonu 36 kez, bilgisayarı 8 kez, mini soğutucuyu ise tam 10 kez şarj edebiliyor. Bu hafta bütçenizi zorlamadan alabileceğiniz en faydalı bazı taşınabilir güç istasyonu modellerini araştırdık.
ECOFLOW RIVER:
288 Wh (Watt saat) güce sahip ünite, aynı anda 9 cihaza kadar güç sağlayabiliyor. Lityum iyon pile sahip olan ve 90 dakikada tam şarj olabilen cihaz, güneş enerjisinden de faydalanabiliyor. 5 kilogram ağırlığındaki istasyonun fiyatı 9 bin 899 TL.
DEKAR ENERGY:
Taşınabilir solar güç kaynağı DK-300, güneş paneli girişi sayesinde kesintisiz enerji sağlıyor. 300 watt’a kadar olan cihazları rahatlıkla çalıştırabilen cihazda 2 adet usb çıkışı, 2 adet aydınlatma çıkışı ve dahili LED’de yer alıyor. 4 kg ağırlığındaki bu cihazın fiyatı ise 11 bin 550 TL.
BLUETTI AC200MAX:
2048 Wh kapasiteye sahip bu bağımsız şarj ünitesinin fiyatı 66 bin 552 TL. Güneş enerjisi özelliği de olan cihaz, LCD ekran ve akıllı uygulamaları ile veri izleme imkanı sunuyor. Tam güç inverter ve lifepo4 pil ile donatılan cihaz, 4 adet AC bağlantı noktasına ve çoklu priz girişlerne sahip.
ANKER POWERHOUSE:
512 Wh’lik güç kaynağının enerji tasarruf modu da var. Örneğin bir cihaz şarj olduğunda güç istasyonu otomatik kapanıyor. Bilgilendirici LED ekranla donatılan cihaz, burada hücre kapasitesini, şarj süresini ve akım giriş çıkışlarını gösteriyor. 9 bağlantı noktası olan cihazın fiyatı 22 bin TL.
PATONA:
300 Wh kapasitedeki cihazda elektrik prizi, 2 adet USB QC3.0 bağlantı noktası, 1 adet DC 12V/5A bağlantı noktası ve 1 adet USB-C PD3.0 60W bağlantı noktası bulunuyor. Stabil tutacağı sayesinde santral, mobil güce ihtiyaç duyulan her yere götürülebiliyor. Sadece 2.4 kg ağırlığındaki ünitenin fiyatı 10 bin TL.
NOVOO RPS700:
Sekiz cihazı aynı anda şarj edebilen bu güç ünitesinin kapasitesi 666 Wh. Acil durumda güvenli ortamı sağlamak için dahili LED ışık ve SOS (acil) moda da sahip olan cihaz, premium lityum iyon pili sayesinde, kısa devre, aşırı akım, aşırı voltaj, düşük voltaj, aşırı yük ve aşırı ısınmaya karşı koruma sağlıyor. Fiyatı 14 bin 899 TL.
HAFTANIN OLAYI
STARLİNK CEP’LERE GELİYOR
Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX şirketinin uydu internet hizmeti Starlink, yeni servisini duyurdu. ‘Direct to Cell’ olarak adlandırılan özellik, telefonlarla uydu internetini buluşturacak. Bu da yakın gelecekte ‘telefon çekmiyor’ sorununu ortadan kaldıracak. Direct to Cell, 2024’te ilk olarak sadece mesajlaşma hizmetleriyle sınırlı olacak. 2025’te ise IoT cihazları için desteğin yanı sıra ses ve veri işlevselliği sisteme eklenecek.