Murat GülderenGıda atıkları için gübre tesisi kurdu

HABERİ PAYLAŞ

Gıda atıkları için gübre tesisi kurdu

Bünyesinde Köşebaşı, Ali Ocakbaşı, Safderun, Umberto, Ken, Snob Burger gibi restoranları barındıran Akkormarka, yiyecek atıklarının ziyan olmaması için İstanbul Ferhatpaşa’da kompost tesisi kurdu. 5 milyon TL yatırımla tamamlanan bu tesis sayesinde müşteri tabağından dönen yemekler, gübre ve kedi-köpek mamasına dönüştürülüyor. Grubun genişlemeden sorumlu yöneticisi Elif Üngör, günde 250 litre kadar atığı mama ya da gübreye dönüştürdüklerini belirtti.

RESTORANLARA ÇAĞRI

İstanbul içerisinde 30-35 arası lokasyondan atık topladıklarını kaydeden Üngör, şunları söyledi: “Diğer restoranlara ‘siz de katılın’ diye çağrı yaptık. Hızla geri dönüşler olmaya başladı. Şu an Beltur ile işbirliği yapıyoruz. Herkese bir farkındalık yarattığımızı düşünüyoruz. Her alanda sürdürülebilir bir şirket olma vizyonuyla hareket ediyoruz. Sivas bölgesinde 2 tane güneş enerji santralimiz var. Santraller, kendi karbon ayak izimizi azaltmak amacıyla oluşturduğumuz bir yapı oldu. Enerji maliyetlerimizin yüzde 100’ünü temiz enerjiden karşılamaya başladık.”

Haberin Devamı

Gıda atıkları için gübre tesisi kurdu

KADINLARA DESTEK

Şu an 12 markaları ve 52 şubeleri olduğunu söyleyen Üngör, 2024 yıl sonuna kadar bu sayısı 60’a, 2026’da ise 100’e çıkaracaklarını da belirtti. Yeni markaları olan Safderun Feshane’nin çok özel bir önemi olduğuna da değinen Üngör, şu bilgileri verdi: “Burası kadın istihdamını sağlama, kadın kooperatiflerini destekleme açısından da fark yaratıyor. Burada nitelikli yöresel ve coğrafi işaretli ürünler kullanılarak hazırlanan yemekler, Karadeniz çevresindeki İstanbul köylerinden tedarik edilen malzemelerle zenginleştiriliyor.”

HEDEF MEKSİKA VE ABD

Artık global bir marka haline geldiklerine de değinen Elif Üngör, “Ali Ocakbaşı markasıyla şu an Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da ve Barcelona’da varız. Meksika, Amerika, Çin, İspanya ve Orta Doğu’da görüşmelerimiz devam ediyor. Özbekistan ve Azerbaycan’da da Köşebaşı var. Öte yandan Türkiye ve Azerbaycan’da Catering hizmeti de veriyoruz. 120 bin kişiye yemek sağlıyoruz” dedi. Üngör, yakın dönemde turizm işine de gireceklerine dikkat çekerek, “Ege taraflarında butik ve sürdürülebilir bir otel açma planımız var. Bu alanda da büyümek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder