Akbank’ın farklı sektörlerden her ölçekte işletmenin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak için başlattığı ‘Birlikte Geleceğe Buluşmaları’nın ikincisi yoğun bir katılımla Kayseri’de düzenlendi. Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, yenilikçi çözümlerle işletmelerin yatırım ve büyüme hedeflerini desteklediklerini belirterek, “Bu destekler, Türk ekonomisinin de büyümesine katkıda bulunacak” dedi.
Akbank’ın her ölçekten işletmenin büyümesini teşvik etmek, dijitalleşme konusunda farkındalık oluşturmak ve bölgesel kalkınmaya destek olmak amacıyla başlattığı ‘Birlikte Geleceğe Buluşmaları’ etkinliğinin Adana’dan sonra ikinci durağı Kayseri oldu. Tarihi İpek Yolu’ndan günümüze uzanan ticaret becerisi ve dünya ile sıkı entegrasyonu ile öne çıkan Kayseri’nin ihracatı halihazırda 3.6 milyar dolara ulaşmış durumda.
YENİLİKÇİ PROJELERE FIRSAT
Bölgenin önde gelen iş insanlarının yoğun katılım gösterdiği etkinliğin açılışında konuşan Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, Kayseri’nin güçlü ekonomik performansının, Akbank için de büyük bir fırsat ve sorumluluk anlamına geldiğine dikkat çekti. Gür, “Kayseri’deki müşterilerimize sunduğumuz finansal çözümlerle, onların yenilikçi projelerine ve yatırımlarına destek oluyoruz. Bu destek, yalnızca Kayseri’nin değil, Türk ekonomisinin de büyümesine katkıda bulunacak” dedi.
İŞLERİ KOLAYLAŞTIRIYORUZ
Kaan Gür, teknoloji yatırımlarına da son hızla devam ettiklerine vurgu yaparak, “Geleneksel bankacılıkta ülke ekonomisine yaptığımız katkıdan kripto alım-satım platformuna kadar her alanda varız. Yüzde 100 Türk sermayeli, bütünüyle bu toprakların, Türkiye’nin bankası olarak da ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Sürdürülebilir büyüme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmak için buradayız ve işlerinizi daha da kolaylaştırmak hedefiyle elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
İNSANA VE HAYATA DOKUNAN YAKLAŞIM
Sürdürülebilirlik konusuna da vurgu yapan Kaan Gür, şu noktalara dikkat çekti: “Biz sürdürülebilirliği sadece çevre ile sınırlandırmıyoruz. Biz insana dokunan ve hayatın her alanını kapsayan bir stratejiyle ilerliyoruz. Bu bilinçle, sürdürülebilir finansman, ekosistem yönetimi, insan ve toplum ile iklim değişikliği başlıkları altında şekillendirdiğimiz stratejimizleher gün öncü ve etkili işlere imza atıyoruz. Net sıfır hedefimizden çeşitlilik ve kapsayıcılık çalışmalarımıza, üstün performansımız ışığında güncellediğimiz sürdürülebilir finansman hedefimizden gençlere, eğitime, kültür sanata ve girişimciliğe katkı sunan faaliyetlerimize kadar sürdürülebilirliğin her alanında çalışmaya devam edeceğiz.”
REKABETTE AVANTAJIN YOLU DİJİTALLEŞMEDEN GEÇİYOR
Etkinlik kapsamında Posta Gazetesi Ekonomi Müdürü Bilal Emin Turan moderatörlüğünde ‘Birlikte Geleceğe’ paneli gerçekleştirildi. Panelde konuşan Akbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Çetin Düz, işletmelerin dijitalleşme süreçleriyle ilgili önemli bilgiler verdi. Dijitalleşmenin, ticarette öne geçmek isteyen kurumlar için bir zorunluluk olduğunun altını çizen Düz, “Finansal süreçlerin dijitalleştirilmesi, işletmelerin daha genel kapsamlı yatırımlara imza atmasını sağlar. Dijitalleşme, işletmelerin operasyonlarını daha verimli ve akıllı hale getirir” dedi.
İHRACATÇILARA ÖZEL ÇÖZÜMLER
İşletmelerin, dijitalleşme yolculuğuna başlamadan önce hangi alanlarda en çok desteğe ihtiyaç olduğunu belirlemeleri gerektiğini ifade eden Çetin Düz, “Akbank, dijitalleşme alanında hem bir uygulayıcı hem de çözüm sağlayıcı konumdadır. İşletmelerin dijital dönüşüm yolculuklarında yanlarında yer alıyor. İhracatçılara özel finansman çözümleri sunuyor. Dijital çözümler seçerken, işletmenin sektörüne ve kendi iş süreçlerine uygun olanlar tercih edilmeli. Bu doğrultuda, Türkiye’nin geleceğine olan güvenimizle çalışmalarımıza hız katıyoruz. Türkiye genelinde 705 şubemiz, 19 bölgemiz ve 13 bin çalışanla müşterilerimize hizmet veriyoruz” diye konuştu.
HEDEF 800 MİLYAR TL SÜRDÜRÜLEBİLİR FİNANSMAN
Akbank Sürdürülebilir Finans Müdürü Muratcan Başkurt ise şunları söyledi: Sürdürülebilir finansman, uzun vadede değer yaratan; çevresel ve sosyal negatif etkileri azaltan; toplumsal sorumluluğu artıran bir finansman modeli. Çevreye negatif etkisi olan firmaların dönüşümü, temiz teknolojilerin ve enerjinin yaygınlaşması, karbon emisyonlarının azaltılması, istihdamın artırılması gibi konular için sürdürülebilirliği odağına alan finansmana ihtiyaç var. Bu ihtiyaçlara yanıt sunmak üzere bizim de 2030’a kadar 800 milyar TL sürdürülebilir finansman kredisi sağlama hedefimiz bulunuyor.” Panelin sonunda ‘Makroekonomik Görünüm ve Beklentiler’ sunumu yapan Akbank Baş Ekonomisti Çağrı Sarıkaya, katılımcılara finans piyasalarına ilişkin çok önemli bilgiler aktardı.
SANAYİ ODASINDA 3 TEKNO OFİS
Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyüksimitci, hem yeşil dönüşümle, hem dijital dönüşümle hem de sürdürülebilir verimlilikle ilgili 3 ayrı ofis kurduklarına vurgu yaptı. Büyüksimitci, “Üniversitelerimizle işbirliklerimiz var. KOBİ’lerin dijitalleşmesiyle ilgili de yerinde eğitimler veriyoruz. Bu noktada Kayseri Model Fabrikası’nın önemi büyük” diye konuştu. Pazar kaybetmemek için dijital dönüşümü kaçırmamak gerektiğinin altını çizen Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ise, “Kim ne yapıyorsa, kim ne üretiyorsa, kim ne satıyorsa, mutlaka dijital platformlarda yer almalı” dedi.
KOBİ’LER İŞLERİNİ KESİNTİSİZ YÜRÜTÜYOR
Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz da en önemli görevlerinden birinin KOBİ’lerin tüm finansal süreçlerini dijitalleştirmek ve işlerini kesintisiz bir şekilde devam ettirmelerini sağlamak olduğu belirtti. Oğuz, şöyle konuştu: “Özellikle şahıs firmalarının dijitalleşme süreçlerinde çok büyük bir gelişim gösterdik. Akbank mobil üzerinden POS, Ticari Kredi Kartı veya Ticari Kredi başvurusu yapan KOBİ’lerimiz, sadecetek bir ürün yerine 19 farklı paketten yararlanabiliyor.”
KADIN GİRİŞİMCİYE DESTEK ARTIYOR
Bugün KOBİ müşterileri arasında dijital kanal kullanımının yüzde 80’lere ulaştığını vurgulayan Oğuz, “Bankamızdan her kredi kullanan 10 KOBİ müşterimizin 9’u, her kredi kartı talep eden 10 KOBİ müşterimizin 5’i, her POS talep eden 10 KOBİ müşterimizin 8’si dijial kanalları tercih ediyor. 2023 yılında müşterilerimizin Sanal POS, Elektronik Teminat Mektubu, Çek teminatlı Kredilendirme ve Ticari Artı Para ürünlerini de Akbank Mobil aracılığı ile kullanabilmelerini sağladık. Ayrıca kadın işletme sahibi ve girişimcileri desteklemek ve onların finansmana erişimini kolaylaştırmak üzere, EBRD ve KGF ile harekete geçtik” diye konuştu.