Yeni eğitim yılı pazartesi günü başlıyor. Öğrenci ve velilerdeki heyecan tüm hızıyla sürerken öğretmeler de ilk dönemi en verimli şekilde geçirmek için müfredat ve materyal çalışmalarının son hazırlıklılarını yapıyorlar. Bu süreçte, öğretmenlere derslerde yardımcı olabilecek geliştirilmiş yapay zeka destekli mobil uygulamalar da giderek daha fazla önem kazanıyor. Dijitalleşmeyle sınıf içi etkileşimi artırmak, öğrencilerin öğrenme deneyimini zenginleştirmek için güçlü birer araç haline geliyor.
GERİ BİLDİRİM ÖNEMLİ
Bu uygulamalar ayrıca, öğretmenlerin öğrenci performansını anlık olarak takip etmelerine, kişiselleştirilmiş öğrenme planları oluşturmalarına ve veriye dayalı geri bildirimler sunmalarına olanak tanıyor. Aynı zamanda, rutin işleri otomatikleştirerek öğretmenlerin zamanlarını daha verimli kullanmalarını ve öğrencilere daha fazla odaklanmalarını sağlıyor. Böylece, yapay zekâ destekli çözümler, hem öğretmenlerin iş yükünü azaltıyor hem de öğrencilerin başarıya giden yolda daha motive ve etkin bir şekilde ilerlemelerine katkıda bulunuyor. İşte o sihirli uygulamalar...
GRADESCOPE
Yapay zeka desteğiyle sınav ve ödev değerlendirme sürecini otomatikleştiren bu uygulama, öğretmenlerin zaman kazanmasını sağladığı gibi, öğrencilere hızlı geri bildirim de sunuyor. Gradescope, öğrenci cevaplarını birbirleriyle ve internetteki kaynaklarla karşılaştırarak olası benzerlikleri de tespit edebiliyor.
GOOGLE CLASSROOM
Bu da zamanı çok iyi değerlendirmek adına öğretmen ve öğrencilere dijital bir sınıf ortamı sunuyor. Ücretsiz olan uygulama üzerinden öğretmenler, her ders için ayrı bir sınıf oluşturabildiği gibi ödevler ve duyurular da tek platform üzerinden bildirilebiliyor. Burada ayrıca öğrencilerin performansı yapay zeka desteğiyle de analiz edilebiliyor.
İOKUL
Okul, veli, öğretmen ve öğrenci arasındaki iletişimi tek bir platformdan sağlayan bu interaktif uygulama sayesinde, ders programları, ödevler, sınav tarihleri, toplantılar, etkinlikler, davranış puanları ve devamsızlıklar görüntülenebiliyor. Ayrıca, burada öğretmenler ve veliler arasında iletişim de kurulabiliyor.
KAHOOT
Bu da öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmek için geliştirilmiş oyun bazlı bir quiz, anket ve yarışma platformu olarak karşımıza çıkıyor. Çoktan seçmeli, doğru-yanlış, açık uçlu gibi farklı soru tipleriyle öğrencilerin bilgi ve becerilerinin değerlendirildiği platform, öğrencilerin güçlü ve zayıf yönlerini de analiz etmeye olanak tanıyor
LEARN POWTOON
Görsel olarak etkileyici ve interaktif videolar oluşturmaya yarayan bu animasyon uygulaması sayesinde öğretmenlerin dersleri daha canlı ve anlaşılır hale getirmesi hedefleniyor. Örneğin bu uygulama sayesinde Antik Roma’da insanların nasıl yaşadığını, ne yediklerini, nasıl eğlendiklerini gösteren animasyonlu videolar oluşturulabilirsiniz.
EXPLAIN EVERYTHING
Öğretmenler burada interaktif ders materyalleri oluşturabilir, ders anlatımlarını kaydedebilir ve bu içerikleri öğrencilerle paylaşabilirler. Örneğin bir matematik öğretmeni, uygulamayı kullanarak karmaşık bir geometri problemini adım adım çözer ve bu süreci kaydeder. Öğrenciler, bu kaydı istedikleri zaman izleyerek çözüm yöntemini tekrar edebilir ve konuyu pekiştirebilir.
TEKNO TURU
* Lenovo, bakan kişiyi takip eden bir ekrana sahip Auto Twist AI PC adlı dizüsütü bilgisayar geliştirdi. Cihaz, elektrikli menteşe sistemi sayesinde ekranı sizin hareketlerinize göre döndürüyor. Bu özellik, özellikle video konferans yaparken, sürekli ekranı düzeltme derdini ortadan kaldırıyor. Cihaz, sesli komutlarla da kontrol edilebiliyor.
* Sharp, bluetooth desteğine sahip akıllı bir radyo tasarladı. 40’a kadar istasyon kaydedebilen cihaz, aynı zamanda kablosuz hoparlör olarak da kullanılabiliyor.
* 2 metreden düşmeye ve 2 metre derinliğe yarım saat dayanıklı Ulefone Armor 28 Ultra adlı telefon görücüye çıktı. Tam 10600 mAh bataryaya sahip cihaz, hızlı şarj özelliğine de sahip.