Murat GülderenPopüler annelerden teknolojik tüyolar

HABERİ PAYLAŞ

Popüler annelerden teknolojik tüyolar

Bu yıl 8 Mayıs’ta kutlanacak Anneler Günü öncesi Türkiye’nin en popüler anneleriyle bir araya gelerek onlara hızla değişen dijital dünyayı ve bu özel günde nasıl bir teknolojik hediyenin kendilerini mutlu edebileceğini sorduk. Evet teknolojiden kopmamak hayati önem taşıyor ancak en güzel hediye elbette ailece bir arada olmak. Tabii ki sadece bir gün değil, bu paha biçilmez değeri onlara her gün hissettirmeliyiz.

ECE VAHAPOĞLU

Oğlum 2.5 yaşına yaklaşıyor ama teknoloji sayesinde ben iş için şehir dışında olduğumda görüntülü telefon görüşmesi yapıyoruz. Evdeki kameralardan onu her yerden izleyebiliyorum. Arada sesimi gönderiyorum, kameraya bakıp gülümsüyor.

Haberin Devamı

Sorumlu bir ebeveyn olarak teknolojiyi kontrollü ve sınırlı kullanıyoruz. Benim annem ve babam da pandemide Bodrum’a yerleşti, onlarla da sık sık görüntülü görüşüyoruz, fotoğraf ve video yolluyoruz.

PINAR ALTUĞ

Ben pek teknolojik hediye tercih etmiyorum. Kızım bana genelde kendi tasarladığı el yapımı birbirinden muhteşem hediyeler veriyor. Anneler Günü’nde hep bir arada oluruz ve duruma göre ailelerimizle buluşuruz.

SELEN GÖRGÜZEL

Böyle özel ve kıymetli bir gün aslında annesi olmayan çocuklar için içimi aşırı burkuyor. Tek bir günlüğüne bile olsa annesini kaybetmiş tüm çocukları annelerinin yanına ışınlayabileceğim teknolojik bir hediye için daha kaç anneler günü geçmesi gerekiyor bilmiyorum ama keşfedilirse tek isteyeceğim hediye bu olur.

ŞEBNEM ÖZİNAL

Ben annemi kaybettiğim için o gün mahsun oluyorum ama kızımın bana gösterdiği ilgi aşırı hoşuma gidiyor. Anne olamayanları ve annesi olmayanları da düşünmek lazım. Spor yapan ve sağlığa çok önem veren biriyim. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde sağlık takibini yapabileceğim bir iWatch akıllı saat, Anneler Günü hediyesi için beni çok mutlu eder.

GÜLBEN ERGEN

Hızla gelişen dijital dünyada üç oğlumdan çok şey öğreniyorum elbette. Kaygılı mıyım? Hem evet hem hayır. Duyguyu, hissetmeyi engellemediği sürece her türlü gelişim kabulüm. Dünyanın bu yönde geliştiğinin farkındayım ve ben de öğrenmeye, mesleğimle ilgili mecralara uyum sağlamaya çalışıyorum. Bu özel günümde teknolojik bir hediye her ne olursa olsun ben yanında mis gibi, taze, canlı çiçeğimi isterim.

Haberin Devamı

TEKNO TURU

  • Teknosa 1 Mayıs’a kadar sürecek indirim günlerinde Philips şarjlı süpürge alana küçük ev aletlerinde 600 TL indirim sunuyor. Şirket ayrıca Oppo A16 telefon yanında Remington saç düzleştiriciyi hediye veriyor.
  • Çok küçük tasarlanmasına rağmen yüksek okuma ve yazma hızlarına sahip yeni nesil disk WD My Passport SSD’ler pazara sunuldu. 4 TB’a kadar kapasiteler sunan cihazlar, geniş kapsamlı içerik yedeklemeye ihtiyacı olanlar için ideal çözüm sağlıyor.
  • Sadakat sistemleri şirketi Momento verilerine göre bu yıl dijital bayram hediyelerine talep geçen yıla göre yüzde 80 arttı. Momento Kurucusu Zeynep Dağlı Kastro, “Şirketlerin bayram hediyesi özelinde çalışan başına ayırdıkları ortalama bütçe de bu yıl yüzde 50 arttı” diye konuştu.

HAFTANIN OLAYLARI

YAPAY ZEKALI İLK DOKTOR

Salgın hastalıklar üzerine çalışmalar yapan yerli AVB Biyoteknoloji, virüs ve bakterileri vücut içinde yok eden ‘Dr Biolyse’ adlı yapay zekalı cihaz geliştirdi. AVB Başkanı Serkan Tunç, “Bu bir akıllı sinyal tedavi sistemi. Tarihinde ilk defa vücut içine hiçbir ilaç verilmeden, halk arasında hastane mikrobu denen Sepsis gibi ciddi bir enfeksiyon formu tedavi edildi” dedi.

Cihazın öğrenme süreci tamamlandığında kan tahliline gerek kalmayacağını kaydeden Tunç, “Koronavirüs, HIV, Hepatit, Nefrit alanlarında klinik çalışmalar başlatıyoruz. Bu cihaz, TEKNOFEST’te en iyi buluş ödülü aldı” diye konuştu.

Popüler annelerden teknolojik tüyolar

TOROSLAR’DAN AMAZON’A MÜZİK

Girişimci Levent Karahan, yaşadığı Antalya Toroslar’ın köyü olan Beycik’te müzik dağıtım şirketi kurdu. Eveara adlı şirket, kısa sürede Amazon, Apple, Dolby, Meta, Sony, Spotify, Tencent, Yandex gibi dev markalarla çalışmaya başladı ve 100 bin kullanıcıya ulaştı. Hedeflerinin 2026’ya kadar 5 milyon kullanıcıya ulaşmak olduğunu söyleyen Levent Karahan, bağımsız müzik dağıtımını tercih edip, kariyerini kendi eline alan sanatçıların sayısının arttığına dikkat çekerek “Uygulamamız eser bilgilerini, ses dosyasını ve albüm kapak resmini yükleyerek müzik platformlarına dağıtıyor” dedi.

Haberin Devamı

Popüler annelerden teknolojik tüyolar

Sıradaki haber yükleniyor...
holder