Murat GülderenSorunsuz tatilin 13 püf noktası
HABERİ PAYLAŞ

Sorunsuz tatilin 13 püf noktası

Hız, fiyat avantajı ve yüzlerce alternatif olanağı nedeniyle gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı olsun neredeyse tüm tatil planları artık online platformlar üzerinden yapılıyor. Ancak her zaman olduğu gibi sahtekarlar da bu durumu kendilerine avantaj sağlamak için kullanmaya çalışıyor. Öyle ki global rezervasyon platformu Booking.com da sorunun büyüklüğüne dikkat çekerek, son 18 ayda seyahat dolandırıcılığında “yüzde 500 ila 900 oranında” artış olduğuna vurgu yapıyor. Dijital güvenlik şirketi ESET’in desteğiyle, sorunu bertaraf etmek adına özel bir rehber hazırladık.

Haberin Devamı

KARŞILAŞTIRMA YAPIN

Her şeyden önce rezervasyon yaptırmadan önce, fiyat karşılaştırmaları yapmak, müşteri yorumlarını okumak ve fotoğrafları incelemek önemli. Yorumların çok az olması veya abartılı gibi iyi görünmesi, fiyatların normal standartlara göre çok düşük olması, fotoğrafların ise bulanık veya güncel olmaması şüphe uyandırmalı. Ayrıca, bu platformların iletişim bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek de ihmal edilmemeli. Bu genel uyarıdan sonra şu 13 püf noktayı asla göz ardı etmeyin.

İNCE DETAYLARA DİKKAT!

1-Her zaman e-postaların resmi alan adlarından geldiğini doğrulayın ve küçük yazım hatalarına karşı dikkatli olun.

2-Satın alma sözleşmesini dikkatlice okuyun ve tüm şartları ve koşulları anladığınızdan emin olun.

3-Hiçbir platform, normal şartlarda e-posta veya sohbet yoluyla asla kredi kartı bilgilerinizi, sosyal güvenlik numaranızı veya parolalarınızı istemez. İsteniyorsa dolandırıcıdır.

4-Tatil platformlarının neredeyse her birinin Facebook, Instagram sosyal medya hesapları da vardır. Bu hesapları inceleyerek, otelin veya konaklamanın gerçek olup olmadığını da öğrenebilirsiniz.

LİSANS KONTROLÜ ÖNEMLİ

5-Kötü amaçlı yazılımlara ve kimlik avı girişimlerine karşı koruma sağlamak için cihazlarınızda güncel güvenlik yazılımı bulunduğundan emin olun.

6-Rezervasyon yaptırmadan önce, otel veya konaklamanın telefon numarasını arayın ve bir yetkiliyle konuşun.

7-Otel veya konaklamanın ödeme seçeneklerini önceden inceleyin ve güvenli bir ödeme yöntemi sunup sunmadığını kontrol edin.

Haberin Devamı

8-Çevrimiçi hesaplarınızı güçlü ve benzersiz parolalar ve iki faktörlü kimlik doğrulama ile koruyun. 9Herhangi bir şüpheli faaliyetle karşılaşırsanız sorunu platformun müşteri hizmetlerine bildirin.

10-Ödeme bilgilerinizin ele geçirildiğinden şüpheleniyorsanız da derhal bankanızı veya kredi kartı sağlayıcınızı bilgilendirin.

11-Bir seyahat acentesiyle rezervasyon yaptıracaksanız, acentenin lisanslı ve saygın olduğundan emin olun.

12-TÜRSAB’ın web sitesinden (www.tursab.org.tr/) acentenin yetkili olup olmadığını kontrol edin.

13-Vize gereklilikleri ve seyahat kısıtlamaları hakkında bilgi edinmek için her zaman resmi kaynakları kullanın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder