Murat GülderenTelefonda en sık yapılan 8 hata

HABERİ PAYLAŞ

Telefonda en sık yapılan 8 hata

Hayatımızın vazgeçilmez parçası haline gelen akıllı telefonlar, yanlış kullanım alışkanlıkları nedeniyle sık sık arızalanabiliyor, tamamen servis dışı kalabiliyor ya da ömrü kısalıyor. ‘Alt tarafı telefon’ diyerek geçiştirilemeyecek kadar önemli olan bu durum, bazı durumlarda insan sağlığını bile olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu yazımızda telefon kullanırken en çok yapılan hataları irdeledik.

PİLİ SIFIRA İNDİRMEK

Akıllı telefonlarda lityum iyon piller bulunur. Şarj için pilin tamamen bitmesini beklemek bataryanın kimyasal yapısını bozabilir. Bu da kapasitenin azalmasına veya kalıcı hasara yol açabilir. Bataryayı yüzde 100’e kadar şarj etmek veya tamamen boşaltmak yerine, yüzde 20 ile yüzde 80 arasında tutmaya çalışmak daha iyidir.

Haberin Devamı

Telefonda en sık yapılan 8 hata

YASTIK ALTINDA ŞARJ ETMEK

Pek çok kişinin telefonunu ya da tabletini yastık altında şarj etme gibi ilginç bir alışkanlığı var. Yastık, telefonun ısısının dağılmasına engel olur. Böylece batarya ısınır hatta bazı durumlarda patlayabilir ve yangına yol açabilir. Ayrıca, yastıktaki nem, kısa devre riskini artırabilir.

DOLARKEN KULLANMAK

Telefon şarj olurken zaten bir miktar ısınır. Eğer aynı anda telefonunuzu kullanırsanız, işlemci ve ekran gibi bileşenler de çalışacağından cihazınız daha da fazla ısınır. Telefonu zorlayan bu durum, bataryanın ömrünü kısaltabilir, cihazın performansını düşürebilir, hatta bozulmasına neden olabilir.

Telefonda en sık yapılan 8 hata

UCUZ DİYE YAN SANAYİ ŞARJ ALETİ

Sahte şarj aletleri, düşük kaliteli malzemelerden üretildiği için cihazınızın iç devrelerine zarar verebilir. Yani, telefonunuzun ana kartının yanması, bataryasının patlaması gibi ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Sahte şarj aletleri, aynı zamanda kısa devre veya elektrik çarpması gibi riskleri de beraberinde getirir.

EKRANI PARLAK TUTMAK

Cihazı sürekli maksimum parlaklıkta kullanmak, pil ömrünü önemli ölçüde kısaltır. Ayrıca bu ışık, gözlerinizi zorlar ve uzun süreli kullanımda göz yorgunluğu, baş ağrısı, göz kuruluğu gibi şikayetlere neden olabilir. Özellikle loş ortamlarda yüksek parlaklık kullanmak, bu sorunları daha da tetikleyebilir.

Haberin Devamı

Telefonda en sık yapılan 8 hata

WI-FI VE BLUETOOTH’U SÜREKLİ AÇIK BIRAKMAK

Bu sistemler sürekli aktif olduğunda telefonunuzun pil ömrü önemli ölçüde kısalır. Çünkü bu cihazlar arka planda sürekli arama yapar ve sinyal almaya çalışır. Ayrıca Wi-Fi ve Bluetooth açıkken cihazınız, yetkisiz erişimlere açık hale gelebilir. Bu da hacker’ların verilerinize ulaşmasını kolaylaştırır.

GÜNCELLEME YAPMAMAK

Çoğu kişi, bilinçsizlikten kaynaklı olarak güncelleme yapmıyor. Güncellemeler, yeni ortaya çıkan virüs ve zararlı yazılımlara karşı koruma sağlar. Eğer bunu zamanında yapmazsanız, cihazınız siber tehditlere karşı savunmasız kalır ve kişisel verileriniz çalınabilir.

Telefonda en sık yapılan 8 hata

GEREKSİZ UYGULAMALARI SİLMEMEK

Kullanmadığınız uygulamalar, telefonunuzun dahili hafızasında yer kaplar. Bu durum, yeni uygulamalar indirmenizi, fotoğraf ve video çekmenizi veya diğer dosyaları kaydetmenizi engeller. Ayrıca uygulamalar, arka planda çalışarak işlemciyi ve RAM’i meşgul ederek cihazı yavaşlatır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder