Mustafa BakacakAntalya'da afetlere tam teşekküllü hazırlık

HABERİ PAYLAŞ

Antalya'da afetlere tam teşekküllü hazırlık

AFAD Başkanlığı ve Kuveyt Kızılayı işbirliği ile projelendirilen Antalya Afet Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binası’nın temeli atıldı. Projenin 2025’te tamamlanmasıyla 37 bin 500 metrekarelik kampüste 13 bin metrekarelik inşaat alanı ile Antalya’ya modern bir afet yönetim merkezi kazandırılacak.

Antalyada afetlere tam teşekküllü hazırlık

Kuveyt hükümetinin 4 milyon dolar destek verdiği projede sel havuzu, kentsel arama ve kurtarma ile arama ve kurtarma köpeği eğitim alanları da olacak. Antalya Valisi Hulusi Şahin, afetlere müdahalede hızlı ve etkin hareketi sağlayacak merkezde profesyonel ekiplerin yanı sıra gönüllülere de eğitim verileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Antalyada afetlere tam teşekküllü hazırlık

YENİŞEHİR’DE EĞİTİMİN TEMELİ SAĞLAM

Mersin Yenişehir Belediyesi, bir haftalık süreçte iki mahallede üç güzel projeyi başlattı attı. İlk olarak kütüphane ve taziye evinden oluşan kültür kompleksinin ardından ilkokul ile kent kütüphanesinin temelleri atıldı. Altı ayda hizmete açılacak Leyla Kürk Kent Kütüphanesi, şehrin en büyük kütüphanesi olacak. Bünyesinde Mersin’in ilk çocuk kütüphanesi ve oyuncak müzesi kurulacak. Ders çalışma alanlarının olduğu kütüphaneleri yaymayı hedefleyen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, bu projeleri eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıracak bir adım olarak nitelendirdi.

Antalyada afetlere tam teşekküllü hazırlık

ÖDÜLLÜ PROJEDE İLK ETAP TAMAM

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye Belediyeler Birliği’nden (TBB) ödül alan Asar Deresi projesini en kısa sürede tamamlanması için yoğun çaba harcıyor. Yay şeklindeki yaya köprülerinin karşı yakada birleştirilmesiyle üç etaplı projenin önemli bölümü tamamlandı. Ağaçlandırma, park alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları tamamlanınca kent merkezinden geçen Asar Deresi’nin çevresi yeni cazibe merkezi olacak.

Antalyada afetlere tam teşekküllü hazırlık

KIRKLARELİ SIFIR ATIK BELGESİNE KAVUŞTU

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut’un büyük önem verdiği Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile binlerce ton atık ekonomiye kazandırılırken, doğanın korunmasına katkı sağlandı. Belediyenin ‘sıfır atık’ çalışmaları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan alınan belgeyle tescillendi. Böylece Kırklareli Belediyesi, il sınırlarında ‘Sıfır Atık Belgesi’ alan ilk belediye oldu. Başkan Bulut’a belgeyi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ersoy Canbek takdim etti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder