Mustafa BakacakBatman'da farkındalık hasadı yapıldı
HABERİ PAYLAŞ

Batman'da farkındalık hasadı yapıldı

Batman’da çölyak hastalarına destek vermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla iki ay önce glutensiz un için karabuğdayın deneme ekimi yapılmıştı.

Batmanda farkındalık hasadı yapıldı

Beşiri ilçesinde 40 dekarlık alanda ekilen karabuğdayın hasadı bayram öncesi yapıldı. Karabuğday, 1705 çölyak hastasının bulunduğu Batman’da önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Vali Ekrem Canalp, arıcılık için de önemli bir nektar kaynağı olan karabuğdayın daha geniş alanlarda ekiminin hedeflendiğini açıkladı.

Batmanda farkındalık hasadı yapıldı

SİİRTLİ KADINLARA JİNKART AYRICALIĞI

Siirt Belediyesi, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden kadınların indirimli yararlanabilmesi amacıyla ‘Jinkart’ uygulamasını hayata geçirdi. Tam bilet ücreti 9 TL olan toplu taşıma araçlarından kadınlar, Jinkart ile 6.5 TL ödeyerek faydalanabilecek. Kadınlara yönelik projelere yenilerini ekleyeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Sofya Alağaş, Siirtli kadınları Jinkart uygulamasından faydalanmaya davet etti.

Haberin Devamı

Batmanda farkındalık hasadı yapıldı

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDEN KİLİS’E UMUT ORMANI

Şişli Belediyesi, TEMA Vakfı işbirliğiyle belediye çalışanları adına deprem bölgesi Kilis’i yeşillendirmek için 3 bin adet fidan bağışladı. Ağaçlandırma programına alınan fidanlar, eylül ayından itibaren Kilis Gülbaba Mahallesi’ndeki Umut Ormanı’nda toprakla buluşacak. Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan tüm çalışanların adını taşıyan bağışla oluşturulacak ormanın ‘Umut’ adıyla ülkemize yüzlerce yıl nefes aldıracağını söyledi.

Batmanda farkındalık hasadı yapıldı

ÜMRANİYE, İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİ UNUTMADI

İstanbul’da Ümraniye Belediyesi, Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı. Aşevinde hazırlanan kurban eti altışar kilogramlık paketlere konuldu. Belediye ekipleri, paketlenen etleri soğutuculu araçlarla kapı kapı dolaşarak ailelere teslim etti. Bayramın ilk gününde kurban kesemeyen 2 bin 500 aileye toplam 15 ton kurban eti dağıtıldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder