Mustafa BakacakGaziantep'te üretici ve tüketici sofrada buluşacak

HABERİ PAYLAŞ

Gaziantep'te üretici ve tüketici sofrada buluşacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, üreticinin ihtiyaçları doğrultusunda desteklerine yön veriyor. İki yıl önce başlanan akaryakıt desteğinden bugüne kadar 42 bin çiftçi yararlandı. 8.5 milyon litre motorin dağıtıldı.

Gaziantepte üretici ve tüketici sofrada buluşacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çiftçinin talepleri doğrultusunda yakıt desteğini bu yıl erkene aldı. Ocak ayında yapılan dağıtım ekim olarak güncellendi. Başkan Şahin ayrıca çiftçinin ürününü aracı ve komisyoncu olmadan kısa sürede tüketiciye ulaştırılması için ‘Haydi Tarladan Sofraya’ projesini başlattı. Bunun için ilk olarak çiftçilere 5 pazar yeri tahsis edildi. Projeyle üretici hak ettiği kazancı elde edecek, tüketici de daha ucuza taze sebze ve meyveye ulaşacak.

Haberin Devamı

Gaziantepte üretici ve tüketici sofrada buluşacak

TRABZONLULARA SAHİPLENME ÇAĞRISI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde mama üretim tesisi kurdu. Sokakta başıboş hayvan kalmayacağını, bu konuda örnek şehir olacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon halkına şu çağrıyı yaptı: “Sahipsiz köpek kalmasın, biz sahiplenelim, hep beraber sahiplenelim. Onlar bize emanet canlardır. Bakımları, aşılamaları ve gıdaları konusunda ilçe belediyelerimizle birlikte bu işi bir seferberlik ruhuyla yürüteceğiz.” Başkan Genç, hayvan sahiplenenlere mama desteği vereceklerini de duyurdu.

Gaziantepte üretici ve tüketici sofrada buluşacak

ERZURUM’UN ‘KENT ESTETİK KURULU’ OLDU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin estetik görünümünü belirleyecek “Kent Estetik Kurulu” oluşturdu. Kurulda; büyükşehir belediyesinin meclis üyesi, teknik yöneticileri, üniversitelerin ve ilçe belediyelerin ile ilgili meslek odalarının temsilcilerinin yer aldı. Kurul ile yapılarda şehircilik, mimarlık, kentsel tasarım, peyzaj mimarlığı projeleri ve uygulamalarının kent estetiği açısından değerlendirilmesi yapılacak. Kurul, ayrıca şehrin mimari projelerinde de söz sahibi olacak.

Gaziantepte üretici ve tüketici sofrada buluşacak

İNÖNÜ’DE VATANDAŞA TADİLAT DESTEĞİ

Eskişehir’de İnönü Belediyesi, ilçeyi güzelleştirmek için çalışmalara devam ediyor. Parklarda, yollarda aralıksız süren bakım ve onarımları yakından takip eden Belediye Başkanı Serhat Hamamcı, ev tadilatı yapmak isteyen ilçe sakinlerini sevindirecek bir duyuru yaptı. Başkan Hamamcı, maddi durumu elverişsiz olan vatandaşlara belediyeye başvurmaları halinde tuğla, çimento, kiremit ve kum yardımı yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder