Mustafa BakacakHer öğrencinin bir ağacı olacak
HABERİ PAYLAŞ

Her öğrencinin bir ağacı olacak

İstanbul’da çocuklara çevre bilinci aşılamak amacıyla birçok etkinlik düzenleyen Bağcılar Belediyesi, iki güzel proje başlatacağını duyurdu. İlk projede ilçedeki her öğrencinin bir ağacı olması sağlanacak.

Her öğrencinin bir ağacı olacak

100 bini aşkın öğrenci, planlanan program çerçevesinde ağaç dikecek. İkinci projeyle sokakların temiz tutulması hedefleniyor. Temizlik için yılda 250 milyon TL’ye yakın harcama yapılan ilçede Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, projeyle ilgili şu bilgiyi verdi: Öğrencilerden oluşturulacak ‘sokak muhafızları’ çöp atanları uyaracak. Temmuzdan itibaren her ay ilçenin en temiz sokakları ödüllendirilecek.

Haberin Devamı

Her öğrencinin bir ağacı olacak

CAN DOSTLAR İÇİN ÖRNEK ÇALIŞMA

Karşıyaka Belediyesi, sokak hayvanlarının geleceğini ve yapılması gereken çalışmaları değerlendirmek amacıyla düzenlediği ‘Can Dostlar Çalıştayı’nın sonuç bildirgesini yayınladı. Kısırlaştırma ve gönüllü desteğini artırma başta olmak üzere, yerelden genele yayılabilecek çalışmaların sıralandığı raporun uygulanması için harekete geçildi. Can dostların sokaktaki gözcüleri olacak Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimlerine de başlandı. Raporu yol haritası olarak kabul eden Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, bu konuda Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Her öğrencinin bir ağacı olacak

NİLÜFER’DEN ENGELLERİ KALDIRACAK PROJE

Nilüfer Belediyesi, engelli vatandaşların istihdamını artırmak için Sofra Compass Grup ile işbirliği protokolü imzaladı. Proje kapsamında önce Down sendromu, otizmi ve zihinsel engeli olan bireylerin işe hazırlık eğitimleri tamamlanacak. Ardından Sofra Grup’un hizmet verdiği şirketlerde; temizlik, catering, yiyecek içecek hazırlama ve veri giriş personeli olarak istihdamları sağlanacak. “Toplumsal fırsat eşitliğine önem verdiğimiz Nilüfer’de tüm engelleri ortadan kaldırmak ortak amacımız” diyen Belediye Başkanı Şadi Özdemir, bu anlamlı projeye katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Her öğrencinin bir ağacı olacak

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Ülkemizde 34 yıldır doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumun savunucusu olan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) öncülüğünde 2000 yılında kurulan Tarihi Kentler Birliği (TKB) yeni başkanını seçti. Genel kurulda 716 geçerli oyun 495’ini alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TKB Başkanı oldu. Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemde TKB’nin kurucuları arasında yer alan Yavaş, şimdi üye belediyelerle Türkiye’nin kültür varlıklarını korumak için çalışacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder