Mustafa BakacakKaradeniz'in kokulu üzümünü dünya tanıyacak

HABERİ PAYLAŞ

Karadeniz'in kokulu üzümünü dünya tanıyacak

Karadenizin kokulu üzümünü dünya tanıyacak

Ortahisar Belediyesi, Karadeniz’in simge ürünleri arasında yer alan ve 88 çeşidi bulunan kokulu üzümü üretenlerin pazar arayışını sona erdirecek çalışma başlattı. Proje kapsamında belediye, kokulu üzümü üreticiden toplayacak ve mahsulü işleyerek pazara sunan firmalara ulaştıracak. Alımların ilki bugün başlayacak. Üreticiye ve ilçe tarımına destek olacak proje, kokulu üzümün dünyaya tanıtılması açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Projeyle Ortahisar için yeni bir gelir modeli oluşturan Belediye Başkanı Ahmet Kaya, bu uygulamanın farklı ürün gruplarında devam edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Karadenizin kokulu üzümünü dünya tanıyacak

SİVAS’TA ANTEP FISTIĞI BEREKETİ

Sivas’ta alternatif tarım ürünleriyle yakından ilgilenen çiftçiler, “Sivas’ta yetişmez” denilen ürünleri deniyor. Suşehri’ne bağlı Günlüce köyünde de “Antep Fıstığı Aşılama Kapama Bahçe Yapma Projesi” uygulandı. Altyapısı 2008’de oluşturulan iki aşamalı proje sonucunda toplam 21 bin yabani menengiç ağacına Antep fıstığı aşılandı. Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, geçen yıl ağaç başına verimin 1-2 kilogram olduğunu, bu yıl ise 3-5 kilogram olmasının beklendiğini açıkladı.

Karadenizin kokulu üzümünü dünya tanıyacak

GENÇ BAŞKANDAN MAVİ ROTALI HAMLE

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, ilçeyi deniz kültürü kenti yapma hedefinde büyük bir adım attı. Marmara Denizi’ne 13 km kıyısıyla doğal zenginlik barındıran ilçenin hak ettiği yeri edinmesi için önemli bir ismi danışman olarak kadrosuna kattı. Denizcilikle ilgili çok sayıda projede yer alan gazeteci Gökhan Karakaş, Denizcilik ve Tersanelerden Sorumlu Koordinatörlüğe getirildi. Denizlik ve tersane alanındaki bu görevlendirme ilçe belediyeleri arasında bir ilk oldu. İlçenin gelişmesine mavi rotadan katkı sağlayacak Karakaş’a yeni görevinde başarılar dilerim.

Karadenizin kokulu üzümünü dünya tanıyacak

TARİHİ EVLER GELECEĞE TAŞINIYOR

Fatih Belediyesi’nin 2021 yılında başlattığı Kültürel Miras Envanteri çalışması kapsamında 6 bin 288 yapının tespiti yapılıp fotoğraflandı. Zamanla tahrip olan kaybolma tehlikesi yaşayan bu yapılardan 99’unun restorasyonu tamamlandı. 100’üncü yapının restorasyonu devam ediyor. İstanbul’un en eski mahallelerinden Zeyrek ve Cibali’deki kültürel varlıkları koruma altına aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı M. Ergün Turan, tarihî mahalleleri daha yaşanılabilir hâle getireceklerini kaydetti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder