Mustafa BakacakKocaeli'nde engelleri kaldıracak proje
HABERİ PAYLAŞ

Kocaeli'nde engelleri kaldıracak proje

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Millet Bahçesi’nde engelsiz yaşam merkezi yapıyor. İnşaatın yüzde 65’i tamamlandı. Merkezdeki atölyeler sayesinde engelli bireyler kendilerini geliştirecek, ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlarda eğitim alacak.

Kocaelinde engelleri kaldıracak proje

Merkez; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle özel bireylerin hayata katılımını sağlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, günde farklı engel ve yaş gruplarından 500 özel bireyin hizmet alabileceği merkezin yakın zamanda açılacağının müjdesini verdi.

Haberin Devamı

Kocaelinde engelleri kaldıracak proje

SAKARYA’DA YAŞLILARA HUZUR DOLU BİR YAŞAM

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın seçim vaatleri arasında yer alan, Yaşlı Yaşam Merkezi Projesi için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’na (SOGEP) başvuru yapıldı. Projeyle yaşlıların profesyonel bakım ve destek hizmetine erişimi kolaylaşacak. Yapılacak merkezde yaşlıların evlat şefkatiyle hizmet göreceğini, sosyal yaşamdan kopmayacaklarını söyleyen Başkan Alemdar, proje sayesinde işsiz kadın ve gençlerin de istihdam edileceğini açıkladı.

Kocaelinde engelleri kaldıracak proje

FATİH’İN GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ

Fatih Belediyesi, tarihi yarımadayı tanıtmak ve ziyaret eden turistlere yardımcı olmak amacıyla bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği ‘Gönüllü Turizm Elçisi’ projesi kapsamında 400 genç, göreve başladı. Çeşitli dillerde ‘Ask Me’ (Bana Sor) yazılı tişörtler giyen turizm elçileri, 11 dilde turistlere ücretsiz rehberlik hizmeti verecek. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, ilçedeki tarihi ve kültürel varlıkların korunması, bölgenin turistik açıdan çekici kılınmasının temel öncelikleri olduğunu vurguladı.

Kocaelinde engelleri kaldıracak proje

ALANYA’NIN MAVİ BAYRAKLI ENGELSİZ PLAJI

Alanya Belediyesi’nin Damlataş’taki dünyaca ünlü Kleopatra Plajı’nda oluşturulan Engelsiz Halk Plajı’nda özel bireyler, kimsenin yardımı olmadan deniz keyfini çıkarıyor. Plaj, Alanyalıların yanı sıra tatile gelen engelli bireyleri de ağırlıyor. Türkiye’nin ilk mavi bayraklı engelsiz halk plajı, temizliği ve sosyal imkanlarıyla da örnek gösteriliyor. Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, engelsiz plajda ücretsiz ulaşım dahil her türlü olanağı sunduklarını kaydetti

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder