Mustafa BakacakKonya'dan hayat kurtaracak hizmet

HABERİ PAYLAŞ

Konya'dan hayat kurtaracak hizmet

Konya Büyükşehir Belediyesi, ASELSAN’ın geliştirdiği ani kalp durmalarında elektroşokla hastanın hayata döndürülmesine imkan veren yerli Otomatik Defibrilatör Cihazı’nı (OED) şehre kazandırdı.

Konyadan hayat kurtaracak hizmet

Yerel yönetimlerde ilk kez Konya’da hayata geçirilen projeyle OED cihazları belediye çalışanları ve vatandaşların yoğun olduğu alanlara yerleştirilecek. Ani kalp durmalarında ilk 3 ile 5 dakikanın büyük önem taşıdığı durumlarda cihaz sayesinde 112 Acil ekipleri gelinceye kadar yapılacak müdahale, hastanın hayatını kurtaracak. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, cihazın hem Türkiye’de hem dünyada ses getireceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

 Konyadan hayat kurtaracak hizmet

ÇOCUKLAR ÜSKÜDAR’DA OYUN SOKAKLARDA

İstanbul’da Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, oynayacak yer bulamayan ve oyun parkı isteyen 39 çocuğun imzalayıp gönderdiği mektup üzerine “Çocuklar Üsküdar’da, Oyun Sokaklarda” sloganıyla güzel bir projeyi hayata geçirdi. ‘Gezgin Oyun Parkları’ adı verilen projeyle ilçenin mahalleleri renklenecek. Sokak üzerinde çeşitli oyunların oynanacağı, müzik ve eğlendirici aktivitelerin olacağı etkinlikte ikramda da bulunulacak. Proje kapsamında ilk etkinlik, Çengelköy Mahallesi Huzurtepe Sokak’ta yapıldı.

 Konyadan hayat kurtaracak hizmet

MELİKGAZİ’NİN MOBİL BAŞKANI

Kayseri’de Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, geçtiğimiz ay başlattığı ‘Mobil Başkan’ uygulamasıyla makamını mahallelere taşıdı. Başkan Palancıoğlu, yardımcıları ve müdürleriyle birlikte her hafta farklı mahalleye giderek vatandaşla buluşuyor. Öneri ve talepleri ekibiyle değerlendirerek yerinde çözüme kavuşturan Başkan Palancıoğlu’nun bu uygulamasını mahalle sakinleri de çok beğendi.

Konyadan hayat kurtaracak hizmet

BEŞİKTAŞ’TAN ENGELSİZ HİZMET

İstanbul’da Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın seçim öncesinde vaadi olan ‘Yaşayan Beşiktaş’ projelerinden ücretsiz engelli ekipman onarım hizmetini tanıttı. Çözüm merkezine gelen talepler doğrultusunda belediye ekipleri, adrese giderek arıza tespiti yapacak ve mümkünse yerinde tamir işlemini gerçekleştirecek. Tekerlekli sandalyeler yerinde tamir edilemezse engelsiz destek aracıyla alınarak atölyeye götürülüp onarılacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder