Mustafa BakacakMalatya bal üretim ağı oluşturacak

HABERİ PAYLAŞ

Malatya bal üretim ağı oluşturacak

Malatya’da Yeşilyurt Belediyesi, ilçede arıcılığın gelişimine katkı sunmak, kaliteli, organik ve katma değerli ürün üretilmesi konularında bilgilendirmek amacıyla ‘Arının Dili, Balın Özü’ projesini hayata geçirdi.

Malatya bal üretim ağı oluşturacak

Proje kapsamında bu alanda çalışmalar yapan, akademik raporlar hazırlayan Doç. Dr. Aziz Gül’ün destekleriyle üreticiye hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verildi. İlçede arı yetiştiriciliğini yaygınlaştırılıp bölgede geniş bir üretim ağı oluşturmayı hedefleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, uygulamalı eğitim çalışmasına katılarak bal üreticilerinin sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

Malatya bal üretim ağı oluşturacak

ANTALYA’NIN ÇOBAN HARİTASI ÇIKARILIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı alanlarda çobanların atalarından öğrenerek bugünlere kadar taşıdığı binlerce yıllık sürü ve mera rotalarının haritasını çıkarıyor. Çobanların yaşadığı alanların koordinat bilgileri tek tek alındı. Proje, küçükbaş hayvancılığıyla ilgili verilerin kaydedilmesiyle hayvancılığın gelişmesine de destek sunacak. Belediye ekipleri, projeye ilk başlanan Elmalı’da ‘bayalama taşı’ olarak bilinen tuzlu mineral taşlarını da çobanlara dağıttı.

Malatya bal üretim ağı oluşturacak

ORDU’DA ÜNİVERSİTELİYE ÖZEL ÇAMAŞIRHANE

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, üniversite öğrencilerini ekonomik olarak rahatlatacak bir projeye daha imza attı. Ordu’da üniversite okumanın ayrıcalık olduğunu ifade eden Başkan Güler, Ordu Üniversitesi kampüsü içerisine öğrencilerin erişimine uygun bir alanda ‘kent çamaşırhanesi’ kurulacağını açıkladı. İl dışından gelen öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak çamaşırhanede ücretsiz internet ve kütüphane de olacak.

Malatya bal üretim ağı oluşturacak

SAKARYA SGM’YE İLK GÜNDE REKOR BAŞVURU

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri’nde (SGM) 7-14 yaş aralığındaki öğrenciler için kış dönemi kayıtları başladı. Öğrenciler, yeni sezonda 30 farklı branşta derslerin olacağı kurslarda vakitlerini verimli şekilde geçirecek. Kayıtların ilk gününde 2 bini aşkın öğrenci, Adapazarı, Akyazı, Geyve, Karasu ve Sapanca SGM’de eğitim almak için başvurdu. Kayıt işlemleri; hafta içi mesai saatleri içerisinde www.sakarya. bel.tr adresinden ya da SGM’lerden yapılabiliyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder