Mustafa BakacakManisa raysız tramvay için imza attı
HABERİ PAYLAŞ

Manisa raysız tramvay için imza attı

Manisa’nın ulaşım problemini çözecek tramvay projesinde ilk adım atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Türkiye’de öncü olacak yeni nesil elektrikli Raysız Tramvay Projesi’nin hayata geçirilmesi için Metro İstanbul ile sözleşme imzaladı. Projeyle Manisa’ya teknolojiyle donatılmış Raysız Tramvay (ART) araçları gelecek. ART sistemiyle araç başına yıllık 300 ton karbondioksit salınımının önüne geçilerek hem çevre hem de belediye bütçesi korunacak. Sessiz çalışan 420 yolcu kapasiteli ART ile gürültü kirliliği de olmayacak.

Haberin Devamı

Manisa raysız tramvay için imza attı

SANAYİDE KADIN ELİ BAŞARILI OLDU

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) sanayi sektöründe kadın iş gücünü artırmayı amaçlayan ‘Sanayide Kadın Eli’ projesine 98 kadın başvurmuştu. Mülakatta seçilen 15 kadın iki aylık çelik kaynakçılığı kursu sonrası girdikleri teorik ve uygulamalı sınavı yüksek puanla kazanarak uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalarını aldı. Kadınlar, temmuz başında iş görüşmelerine başlayacak. ATSO Başkanı Ali Bahar, yüzde 100 başarıya ulaşılan projenin Antalya’nın geleceğinde kadınlara ışık tutacağını kaydetti.

Manisa raysız tramvay için imza attı

ÇOCUKLARIN BAYRAMLIĞI KIYAFET EVİNDEN

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üç noktada hizmet veren kıyafet evleri, bu bayramda da çocukların yüzünü güldürdü. Sosyal güvencesi olmayan dar gelirli ailelerin, 0-12 yaş arası çocukları için yılda üç kez kıyafet alabildiği kıyafet evi, bugüne kadar 17 bin 258 çocuğu sevindirdi. Belediyenin meslek edindirme kurslarında dikilen giyeceklerin de yer aldığı kıyafet evlerine randevu oluşturarak giden aileler, çocuklarının bayramlık ihtiyaçlarını hiçbir ödeme yapmadan karşıladı.

Manisa raysız tramvay için imza attı

HER ADANALI İÇİN BİR SAZAN

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması’ projesi çerçevesinde Adana’da yavru balık salınımına başlandı. İlk balık salınımı Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla Seyhan Barajı’nda gerçekleştirildi. Baraja 400 bin yavru sazan balığı salındı. Adana’nın 2 milyon 250 bin nüfusu olduğunu hatırlatan Vali Köşger, her Adanalı’ya bir sazan olacak şekilde yavru balık salınımı yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Manisa raysız tramvay için imza attı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder