Şehirlerin kadınlar için daha güvenli hale getirilmesi için hayata geçirilen Mor Haritam, Ankara ve Eskişehir’den sonra Samsun Atakum’da da hizmete girdi. UN Women Türkiye (Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Ofisi) tarafından yürütülen toplumsal cinsiyete duyarlı interaktif Mor Haritam uygulamasıyla, kadınlar şiddet önleme ve danışma merkezleri, meslek kursları, kreş ve sosyal yardımlar gibi çeşitli ihtiyaçlara kolayca ulaşabiliyor. Uygulamayla, kadınların ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu doğrultuda planlama yapılması hedefleniyor. Uygulama üzerindeki ‘riskli bölgeyi bildir’ butonuyla kadınlar, güvenli bulmadıkları yerleri haritada işaretleyebiliyor. Bu noktalar, değerlendirilip güvenli hale getiriliyor.
SPORCU FABRİKASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Bitlis’in Van Gölü’nün kıyısında olan en güzel ve en büyük ilçesi Tatvan, tanıtım çalışmaları ve projeleriyle dikkati çekiyor. Kıyı dip çalışmalarıyla Van Gölü’nü temiz tutmaya çalışan, bölgenin yaban ve sahipsiz tüm hayvanlarının bakımını üstlenen Tatvan Belediyesi, 23 yaş ortalamasıyla genç bir nüfusa sahip olan ilçede spor yatırımlarına büyük önem veriyor. Spor tesisleri, gençlik merkezleri, yüzme havuzları, açık tenis kortları, kayak tesislerinin yanı sıra yedi farklı salonda yedi farklı branşın aynı anda spor yapacağı Sporcu Fabrikası da açılış için gün sayıyor. Gençleri spora yönlendirecek projelere imza atan Başkan Mehmet Emin Geylani, Sporcu Fabrikası’nın ülkeye birçok branşta milli sporcular kazandıracağına inanıyor.
YENİŞEHİR’DE İKİNCİ SAFRAN HASADI
Mersin Yenişehir Belediyesi, 50 bin hektar ekilebilir arazinin olduğu ilçede katma değerli ürünler elde etmek amacıyla geçen yıl Değirmençay Safran Yetiştiriciliği Projesi’ni hayata geçirmişti. Kilogramı 80 bin TL’yi bulan safranın ikinci hasadı yapıldı. Üreticilerle birlikte safran bitkisi toplayan Başkan Abdullah Özyiğit, üçüncü yıldan sonra safran soğanlarını yüksek verimde alacaklarını söyledi. İlçede Değirmençay balını markalaştırmak için de 600 dekarlık alanda 50 üreticiyle arı merası oluşturulacak. Bitki örtüsü 11 ay çiçek verecek şekilde yapılandırılacak merada üretilecek doğal balın satışı kooperatif aracılığıyla yapılacak.
BALIKLIGÖL’E TARİHİ DOKUNUŞ
Şanlıurfa’nın simgesi olan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Balıklıgöl’de, panoramik olduğu için herkesin fotoğraf çektirdiği doğu revaklarında bir yıl önce çökme ve çatlak tespit edilmişti. Bunun üzerine zemin güçlendirme ve restorasyon çalışması başlatıldı. Eyyübiye Belediyesi tarafından yürütülen ve 2 milyon 553 bin TL bedelle ihale edilen restorasyon projesi kapsamında, su tahliyesini sağlayan ve önceki restorasyonlarda betonarme yapılan kanal, aslına uygun olarak taştan örülecek. Balıklıgöl, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 11 Nisan 2023’te açılacak.