Mustafa BakacakMuğla'da toplu taşıma denize indi
HABERİ PAYLAŞ

Muğla'da toplu taşıma denize indi

Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Datça gibi turizm merkezleriyle mavi yolculuğun vazgeçilmez rotası olan Muğla, deniz ulaşımını daha verimli hale getirecek bir projeyi hayata geçirdi.

Muğlada toplu taşıma denize indi

Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçim vaadiydi.

Özellikle yaz aylarında karayollarında yaşanan trafik yoğunluğuna da çözüm olacak proje kapsamında, deniz yolu toplu taşıma hatları oluşturuldu. İlk olarak üç nokta arasında; Bodrum-Turgutreis-Didim ve Fethiye-Marmaris güzergahlarında deniz otobüs seferleri yapılacak. 1 Temmuz’da Kabotaj Bayramı’nda başlanacak seferler ile hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlanacak.

Haberin Devamı

Muğlada toplu taşıma denize indi

MANAVGAT’TAN TEMİZ ENERJİ ADIMI

Antalya’da Manavgat Belediyesi, GES (Güneş Enerji Santrali) projesiyle yenilenebilir enerji kaynakları yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 28 bin 600 metrekarelik alanda inşa edilecek GES ile ilk yıl 4 bin 882 MWh elektrik üretilecek. Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında Dünya Bankası’nın finanse edeceği GES, belediyenin elektrik tüketiminin yüzde 86’sını karşılayacak. Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, GES’in inşaatında öncelikli olarak halktan işçi istihdam ederek, bölge ekonomisine doğrudan katkı sağlayacaklarını açıkladı.

Muğlada toplu taşıma denize indi

SURİÇİ’NİN EN GÜZEL BALKONU SEÇİLECEK

İstanbul’da Fatih Belediyesi’nin, ilçenin görsel zenginliğini artırmak amacıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ‘Balkon Yarışması’na başvurular başladı. Balkonların genel tasarımı, çevreyle uyumu, işlevselliği gibi birçok değerlendirme kriterleri olan yarışmada, Suriçi’nin en güzel balkonu seçilecek. Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Fatih’in örnek, zarif, yaşanabilir bir yer olma hedefinde vatandaşları teşvik etmek için yarışmayı düzenlediklerini söyledi. İlk üçe giren balkonların ödüllendirileceği yarışmaya başvurular 31 Temmuz’a kadar sürecek.

Muğlada toplu taşıma denize indi

ARNAVUTKÖY’ÜN TEMA PARKI OLACAK

İstanbul’da Arnavutköy Belediyesi, 26 bin metrekare alandan oluşacak Tema Park projesini temelini atarak başlattı. İçerisinde kapalı pazar alanı, otopark, kafe ve restoran, bisiklet yolu, scooter ve kaykay parkı, yürüyüş yolu gibi onlarca etkinlik alanı olacak. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, bu projeyle ilçeye sadece bir park değil, aynı zamanda insanların daha kaliteli zaman geçirecekleri sosyal yaşam alanı kazandıracaklarını ifade etti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder