Mustafa BakacakOsmaniye'de şiddete karşı seferberlik

HABERİ PAYLAŞ

Osmaniye'de şiddete karşı seferberlik

Osmaniye’de kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla başlatılan ‘Ailemiz İçin; Kahve Bizden Sohbet Sizden Projesi’ titizlikle sürdürülüyor. Proje kapsamında köyler ziyaret ediliyor.

Osmaniyede şiddete karşı seferberlik

Mevsimlik işçilerin çalıştığı tarlalara gidiliyor. Kadına şiddet olmaması için bilinçlendirme, farkındalık oluşturma ve eğitim çalışmalarıyla mücadele veriliyor. “Kadına şiddeti reddediyoruz” diyen Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Değirmenocağı köyünde vatandaşlarla bir araya geldiği etkinlikte herkesi bu mücadeleye katılmaya davet etti.

Haberin Devamı

Osmaniyede şiddete karşı seferberlik

KADIN ÜRETİCİYE ÖZEL YAYLA OKULU

Ardahan Tarım ve Orman Müdürlüğü, ‘Yayla Okulu Projesi’ kapsamında yaylalarda kadın üreticilere eğitim veriyor. Eğitimlerde, süt hijyeni ve sanitasyonu, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konuları ele alınıyor. En son Gölgeli köyü yaylasındaki eğitimde, veteriner hekimler tarafından katılımcılara bilgi verildi. Bu eğitimlerle kadın üreticilere hayvancılık alanında bilgi ve beceri kazandırılması hedefleniyor.

Osmaniyede şiddete karşı seferberlik

HURDA KONTEYNER İLE BÜYÜK TASARRUF

Adıyaman Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere, 6 Şubat depremlerinde ağır yara alan şehrin bir an önce ayağa kaldırılması için tüm birimlerden kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını istemişti. Bu talimat doğrultusunda temizlik işleri müdürlüğü, şehrin dört bir yanındaki hurda konteynerleri geri dönüştürerek kaynak israfının önüne geçti. Günde 100 konteyner onarılan projeyle yılda 14 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Osmaniyede şiddete karşı seferberlik

ORTAHİSAR ŞELALE TURİZMİ BAŞLATACAK

Trabzon’un Ortahisar ilçesi sınırlarında Özbirlik Mahallesi’nde nadir görülen bir şelale keşfedildi. Dik yamaçtan 3 aşamalı olarak 100 metre yüksekten dökülen şelalenin turizme kazandırılması için ‘Çağlayan Şelalesi Projesi’ hazırlandı. Trabzon turizmine önemli bir ivme kazandıracak olan proje bir yılda tamamlanacak. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yılda 250-300 bin kişinin şelaleyi ziyaret etmesini beklediklerini açıkladı.

Osmaniyede şiddete karşı seferberlik

İSTANBUL PLAJLARINA OTOBÜS HİZMETİ

İstanbul’da 1 günde 62 binden fazla sefer ile 5 milyon yolculuk gerçekleştirilmesini sağlayan İETT; araç filosu, bir günde kat ettiği mesafe ve gerçekleştirdiği yolculuk sayısı ile dünyanın en büyük toplu ulaşım kurumlarından biri. İETT, İstanbul plajlarına da İstanbulluların kolay ulaşması için seferler düzenliyor. Kilyos, Şile, Florya, Caddebostan, Riva ve Silivri gibi şehrin birçok noktasındaki plajlar için İETT, 1 günde 205 otobüs ile 1.815 farklı sefer gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder