Mustafa BakacakSamsun çevre anneleri arıyor

HABERİ PAYLAŞ

Samsun çevre anneleri arıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, çevre duyarlılığı kazandırma ve sürdürülebilir yaşam alanları oluşturma hedefiyle gönüllülük esasına dayalı ‘Çevre Anneleri’ adı verilen yeni bir projeyi hayata geçirdi. Sıfır atık yönetim sistemi eğitimini başarıyla tamamlayan kadınlar,

Samsun çevre anneleri arıyor

‘Çevre Annesi’ ilan edilecek. Çevre Anneleri, işletmelerle birebir görüşerek sıfır atık yönetim sistemi konusunda çalışmalarını inceleyebilecek ve Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi almalarına yardımcı olacak. Gönüllü olmak isteyenler 16 Ağustos’a kadar belediyeye başvurabilecek.

Haberin Devamı

Samsun çevre anneleri arıyor

SAKARYA’NIN SU PROJESİ ÖNCÜ OLACAK

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, su tasarrufu ve geri dönüştürülmüş su kullanımında Türkiye’de öncü olacakları projeyi kamuoyuyla paylaştı. Tarımsal sulamada ve yangın söndürmede içme suyu kaynakları yerine, evsel atık sular son teknoloji cihazlarla arıtılarak kullanılacak. Başkan Alemdar, projenin milli gelire 200 milyon lira katkı sağlayacağını açıkladı. Bakanlığın onayı sonrası saha çalışmalarına başlanacak projeyle kentin su geleceği de garanti altına alınacak.

Samsun çevre anneleri arıyor

HAMAMÖZÜ’NDE İSTİHDAM GARANTİ

Amasya’da Hamamözü Kaymakamı Büşra Erdoğan, kırsaldaki kadınların çalışma hayatına katılmaları, kendi ayakları üzerinde durabilen kadın sayısının artırılması amacıyla istihdam garantili projeyi hayata geçirdi. İlk olarak bir tekstil firmasıyla işbirliği protokolü imzalandı. Proje kapsamında ilçede kadınlara yönelik kurslar açılacak. Kaymakam Erdoğan, bu kursları başarıyla tamamlayıp sertifikalarını alan kadınların tekstil firmasında işe başlayacağının müjdesini verdi.

Samsun çevre anneleri arıyor

ÇEKMEKÖY’DE İNŞAATA PAZAR YASAĞI

Pazar günleri yapılan inşaat çalışmaları en çok şikayet edilen konulardan biri. İstanbul Çekmeköy’de mahalle buluşmalarında vatandaşları dinleyen Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, vatandaşların dert yandığı bu konunun eylüldeki meclis toplantısında gündeme alınacağını açıkladı. Mecliste kabul edilirse ilçe genelinde pazar günleri inşaat çalışmasına izin verilmeyecek. Yıkım ve inşaatlardan çıkan seslerin pazar günü insanları rahatsız etmesinin önüne geçilecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder