Şanlıurfa, geçmişe ışık tutan tarihi ve lezzetleriyle tam kadro İstanbul’a geldi. Şanlıurfa Tanıtım Günleri kapsamında Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen etkinlikte; Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir ile birlikte Haliliye, Karaköprü, Eyyübiye, Siverek, Viranşehir, Halfeti ve Birecik belediyeleri yer aldı.
Şanlıurfa’nın geleneksel el sanatları, yemekleri, halkoyunları, yöresel ürünleri ile sosyal ve kültürel değerleri tanıtıldı. Yerel lezzetlerin tadına bakan ziyaretçiler, sıra gecesine de katıldı. Bugün sona erecek olan etkinlikte dört gün boyunca ikram edilen çiğ köfte miktarı 1 tona ulaşacak. Şanlıurfa Dernekler Federasyonu Başkanı Adnan Şansal, etkinliğe gösterilen ilgiden dolayı İstanbullulara teşekkür etti.
ÇAMAŞ’IN GİZEMLİ KANYONU GUINNESS YOLCUSU
Ordu’nun Çamaş ilçesine bağlı Budak Köyü sınırları içerisinde bulunan Çamaş Kanyonu’nu sağlık turizmine kazandırmak amacıyla hazırlanan projede altyapı çalışmaları tamamlandı. Yüzlerce şelalenin bulunduğu kanyon, önümüzdeki yaz hizmet vermeye başlayacak. Dört kilometreyi aşan uzunluğuyla dünyanın üçüncü, Türkiye’nin ise en uzun dere kanyonu olan Çamaş Kanyonu’nun Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alması için başvuru yapıldı. Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, dünyada en çok endemik bitkilerin yetiştiği yer olarak da bilinen kanyon için önümüzdeki günlerde bir heyetin gelerek inceleme yapacağını söyledi.
DİYARBAKIR’IN LEZZETLERİ TESCİLLENİYOR
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, şehrin coğrafi işaretli yemeklerine ve ürünlerine yenilerini eklemeye devam ediyor. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı gastronomi alanında ulusal listeye kabul edilen Diyarbakır, son olarak şehre özgü Diyarbakır Çağla Eşkenesi, Etli Işkın, Hıllorik, Ayva Dizmesi, Lepik Köftesi’nin de aralarında bulunduğu 20 lezzet için tescil başvurusu yaptı. Süreç olumlu sonuçlanırsa Diyarbakır’a özgü coğrafi işaretli tescillenmiş ürün sayısı 70’e yükselecek.
ŞEHİTKAMİL’İN AİLE MERKEZLERİ 311 BİN MEZUN VERDİ
Gaziantep’te Şehitkamil Belediyesi’nin bugüne kadar 27 aile merkezinde 42 branşta açtığı kurslardan 15 bin 539’u geçen yıl olmak üzere toplam 311 bin 248 kişi yararlandı. Kursa katılan anneler hobilerini hayata geçirirken küçük çocuklarına aynı merkezde okul öncesi eğitim verildi. Kurslara katılan kadınların ürettikleri ürünleri ‘Hanım Eller’ isimli sergiyle satışa sunuldu. Serginin açılışını yapan Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, aile bütçesine de katkı sağlayan bu kurslara büyük önem verdiklerini kaydetti.