Mustafa BakacakŞehirli gençler köy hayatıyla buluştu
HABERİ PAYLAŞ

Şehirli gençler köy hayatıyla buluştu

Erzincan Valiliği öncülüğünde başlatılan “Köyümde 3 Gün” projesi kapsamında şehirde büyüyen gençler, köy hayatını deneyimliyor.

Şehirli gençler köy hayatıyla buluştu

AFAD, UMKE personeli ve öğretmenleriyle birlikte köylere giden öğrenciler, tandır ekmeği pişiriyor, süt sağıyor, reçel yapıp tarlada çalışıyor. Öğrenciler, proje sayesinde sorumluluk alma, ekip çalışması ve problem çözme becerilerini de geliştiriyor. Vali Hamza Aydoğdu, proje kapsamında köylerdeki öğrencileri ziyaretinde gördüğü manzarayı ‘muhteşem’ olarak nitelendirdi.

Şehirli gençler köy hayatıyla buluştu

AMASYA SEMAVERİ GELECEĞE TAŞINACAK

Haberin Devamı

Şehzadeler şehri Amasya için büyük öneme sahip 16’ncı coğrafi işaretli markası olan semaver için güzel bir proje başlatıldı. Amasya Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) işbirliğiyle ‘Genç Eller İşliyor, Amasya Semaveri Tütüyor Projesi’yle geleneksel el sanatının geleceğe taşınması hedefleniyor. Bütçesinin yüzde 80’ini OKA, yüzde 20’si belediye tarafından finanse edilecek projeyle şehrin unutulmaya yüz tutan mesleklerinden semavercilikte yeni ustalar yetiştirilecek. Ayrıca gençlerin iş bulmasına ve yöresel ekonomiye katkı da sağlanacak.

Şehirli gençler köy hayatıyla buluştu

TEKİRDAĞ BELEDİYESİ’NDEN ASKER PAKETİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatan savunması için askerlik görevini yerine getirecek Mehmetçiklere destek olmak amacıyla ‘Asker Paketi’ projesini başlattı. Proje kapsamında, Tekirdağ’da ikamet eden ve uzun dönem vatani görevini yerine getirmek üzere askere gidecek olan Mehmetçiklerin, sevk belgesiyle birlikte başvurmaları halinde askerlik süresince ihtiyaç duyacağı malzemeler belediye tarafından karşılanacak. “Mehmetçiklerimizi kutsal göreve giderken yalnız bırakmıyoruz” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, hepsine şimdiden hayırlı teskereler diledi.

Şehirli gençler köy hayatıyla buluştu

TARİHİ ÇAY BAHÇESİ KÜLLERİNDEN DOĞDU

Konya’da Meram Belediyesi, misafirlerine tarihi anlar yaşatacak, güzel hatıraları canlandıracak Tarihi Meram Çay Bahçesi’ndeki çalışmaları tamamladı. Dokuz noktadan oluşan Meram turizm ve gezi destinasyonunun merkezinde bulunan çay bahçesindeki düzenleme, tarihi ve yeşil doku korunarak yapıldı. Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram Köprüsü’nün yanındaki çay bahçesini yeni çehresiyle hizmete açıp ilk misafirlerine ikramlarda bulundu

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder