Mustafa BakacakŞırnak'ın köyleri GES sırasında

HABERİ PAYLAŞ

Şırnak'ın köyleri GES sırasında

Şırnak’ın köyleri, sondajla içme suyu temininde kullanılan elektriğin yüksek faturasından ve sık yaşanan elektrik kesintilerinden Valilik ve İl Özel İdaresi’nin ortak yatırımıyla kurtuldu.

Şırnakın köyleri GES sırasında

Hayata geçirilen güneş enerji santrali (GES) projesiyle kent merkezi ve altı ilçeye bağlı 92 köye 6 bin 714 güneş paneli kuruldu. Güneşten günde 2.6 megavat elektrik üretilen köyler, içme suyu temininde her ay 120 bin liraya yakın tasarruf sağladı. Toplam 237 köyün bulunduğu Şırnak’ta elektrik masrafından kurtulmak isteyen 111 köy daha GES kurulması için İl Özel İdaresi’ne başvurdu.

Haberin Devamı

Şırnakın köyleri GES sırasında

BEŞ LİTRE ATIK YAĞA BİR ÖĞÜN YEMEK

Bilecik Belediyesi’nin, çevreyi ve doğayı korumak için başlattığı yeni projeyle toplanacak atık yağlar geri dönüşüme kazandırılacak. Çalışmanın ilk etabında muhtarlıkların önüne atık yağ depoları konuldu. Beş litre atık yağ biriktirip teslim edenler belediyenin sosyal tesislerinde geçerli yemek bileti alacak. Sıfır atık çalışmalarına büyük önem veren Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, toplama noktalarının sayılarını artırarak daha fazla vatandaşa ulaşmayı hedefliyor.

Şırnakın köyleri GES sırasında

ÇERKES MÜZESİ’NDE SON DOKUNUŞLAR

Kartepe Belediyesi tarafından inşa edilen Çerkes Müzesi’ndeki çalışmalarda sona gelindi. Osmanlı’dan günümüze uzanan Çerkes kültürünü anlatan, temsili bir köy ve sülale armaları gibi tarihi ögelerin de yer alacağı müzede, 350 eser sergilenecek. Çerkeslerin geçmişine ışık tutacak müzede son dokunuşları yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Çerkes tarihine yolculuğun yakında başlayacağını açıkladı.

Şırnakın köyleri GES sırasında

YENİMAHALLE’YE ÖZEL YAŞAM MERKEZİ

Ankara’da Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın projesini üç yıllık çalışmanın ardından projesi hazırladığı Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi, önümüzdeki yıl hizmete açılacak. Alzheimer hastalarının ve yaşlıların yaşam standartlarını artırmayı hedefleyen 116 yataklı merkezde aktivitelerin yanı sıra sosyal ve spor alanları da olacak. Merkez, yaşlılar ve Alzheimer hastalarına destek olurken, yakınlarına da nefes aldıracak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder