Mustafa BakacakSokak hayvanları için Akşehir modeli
HABERİ PAYLAŞ

Sokak hayvanları için Akşehir modeli

Sokak hayvanlarıyla ilgili gündemden düşmeyen düzenlemede ‘uyutma’ya alternatif arayışlarında en çok öne çıkan ‘yakala-kısırlaştırsahiplendir’ modeli oldu.

Sokak hayvanları için Akşehir modeli

Konya’da Akşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve kalıcı yuva bulmak amacıyla ‘Bir Can Bir Yuva’ adıyla örnek olacak bir proje başlattı. Bu projeyle ilçede 18 yaşını tamamlayanlar köpek sahiplenebilecek. Sahiplenmeyi teşvik etmek amacıyla her köpek için aylık 400 TL destek verilecek. Sahiplenilen hayvanların yaşam koşulları düzenli olarak kontrol edilecek. Belediye Başkanı Dr. Ahmet Nuri Köksal, hem can dostları sahiplendirmeyi hem de sosyal sorumluluk bilincini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Sokak hayvanları için Akşehir modeli

MUĞLA’DA DENİZDEN ULAŞIM BAŞLIYOR

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçim öncesi söz verdiği deniz yolu toplu taşıma hizmetinin ilk hattı yarın Didim D-Marin yolcu iskelesinden başlayacak. Bodrum-Turgutreis-Didim hattında ilk deniz otobüsü seferi yapılacak. Karayollarındaki trafik yoğunluğuna çözüm olacak deniz yolu toplu taşıma hatlarından Fethiye-Marmaris seferleri ise 2 Temmuz’da başlayacak. Projenin hayata geçmesiyle artık herkes, mavi yolculuğun adresi Muğla’nın eşsiz kıyılarının tadını çıkarabilecek.

Sokak hayvanları için Akşehir modeli

ŞANLIURFA’DA TARIM PROJELERİ TAM GAZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki 250 dekarlık alanda tarım projelerine devam ediyor. Tarımın bereketli toprağı Harran-Akçakale Ovası’nda bu yıl da verimli bir hasat hedefleniyor. Buğday hasadının ardından sıcak iklim tahıllarından olan mısırın ekimine başlandı. Ziraat mühendislerinin gözetiminde yapılan mısır ekiminde verimi artıran lazer teknolojisi kullanıldı. Ekilen ürünün kalitesi hasat döneminde yapılacak verim analiziyle belirlenecek.

Sokak hayvanları için Akşehir modeli

KANSERLE SAVAŞANLARA MORAL EVİ

Nilüfer Belediyesi, Bursa Kanserle Savaş Derneği ve Bademli Rotary Kulübü ile birlikte önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Hayırsever iş insanlarının destekleriyle hayata geçirilen ‘Bursa Kanserle Savaş Derneği Moral Evi’, kanser hastası ve yakınlarına destek sağlayacak. Minareliçavuş Mahallesi’nde faaliyete geçen merkezde, kanser hastası ve yakınlarına psikolog desteğinin yanı sıra diyetisyen, eğitim ve diğer alanlarda yardımcı olunacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder