Mustafa BakacakSokak hayvanlarını sahiplendirme yarışı

HABERİ PAYLAŞ

Sokak hayvanlarını sahiplendirme yarışı

Hayvan Hakları Koruma Kanunu’nda yapılan düzenlemelerin 2 Ağustos’ta yürürlüğe girmesinin ardından belediyeler, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirecek ve sahiplendirmeyi özendirecek çalışmalara ağırlık verdi. Fethiye ve Büyükçekmece belediyeleri de örnek teşkil edecek bir projelere imza attı.

Sokak hayvanlarını sahiplendirme yarışı

FETHİYE’DEN PATİ KART

Belediyenin geçici bakımevinden köpek sahiplenenlere barkodlu, isme kayıtlı ‘Pati Kart’ verilecek. Hayvanseverler bu kart ile ilçede projeye destek veren farklı sektörlerdeki işletmelerden ve belediyenin tesislerinden yüzde 20’ye varan indirimden yararlanabilecek. Projeyle hayvan dostu işletmelerin sayısı ve müşterisi artacak. Daha fazla köpeğin evinin ve ailesinin olması için çabaladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Karaca, sahiplenilen köpeklerin tedavilerinin de ücretsiz yapılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Sokak hayvanlarını sahiplendirme yarışı

BÜYÜKÇEKMECE GÖNÜLLÜ

İstanbul’da Büyükçekmece Belediyesi de sokak hayvanlarını sahiplendirmek için farklı bir projeye imza attı. Proje kapsamında barınaktaki köpekler ilçede faaliyet gösteren fabrika, şantiye, lojistik firması ve atölyelere sahiplendiriliyor. Üzerlerinde takip çipleri bulunan köpekler, belediyenin veteriner ekiplerince periyodik olarak kontrol edilecek. Sahiplendirmenin gönüllülük esasına göre yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, projeyi duyurduktan sonra çok sayıda firma ve kişiden sahiplenme talebi geldiğini açıkladı.

Sokak hayvanlarını sahiplendirme yarışı

ÜMRANİYE’DEN GENÇLERE 10 BİN TL EĞİTİM DESTEĞİ

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, gençlere müjde verdi. Başkan Yıldırım, üniversite sınavını kazanıp kaydını yaptıran ve ikametgâhı Ümraniye’de bulunan tüm gençlere 10 bin TL eğitim desteği vereceklerini açıkladı. Başvurular 4 Ekim tarihine belediyenin resmi web sitesinden alınacak. Öğrencilerin başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurmaları yeterli olacak. Devlet ya da vakıf üniversitelerine ilk defa kayıt yaptıracak öğrenciler destekten yararlanabilecek

Sokak hayvanlarını sahiplendirme yarışı

ALANYA’DA DEVECİLİK FAALİYETİNE SON VERİLDİ

Türkiye’nin pek çok turizm bölgesinde yasaklanan devecilik faaliyeti, Alanya’da da son buldu. Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, deve sahiplerinin bir yıl boyunca turizm sezonunda faaliyetlerine devam etmelerine izin vermişti. Ancak deveciler kurallara uymadı. Turistlere karşı olumsuz davranışlarda bulundukları, fahiş fiyat uyguladıkları yönünde çok sayıda şikayet geldi. Ayrıca belirlenen lokasyonların dışında çalıştıkları ve hayvanları kötü şartlarda kullandıkları belirlendi. Bunun üzerine deve sahiplerinin faaliyetlerine son verme kararı alındı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder