Mustafa BakacakYarının Adana'sı için harekete geçildi

HABERİ PAYLAŞ

Yarının Adana'sı için harekete geçildi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ‘Kentin Yarınını Kendin Belirle’ sloganıyla yarının Adana’sının 5 yıllık strateji planını oluşturmak için düğmeye bastı.

Yarının Adanası için harekete geçildi

Kentin bütün dinamikleri ve bilim insanlarının katıldığı toplantı ve çalıştaylar ile öncelikli yapılması planlanan tüm faaliyetler, beş yıl sonrasının Adana’sına dair bir yol haritasına dönüştürülecek. Başkan Karalar bu çalışmayla ulaşacakları hedefi şöyle açıkladı: Adana’yı varlıklı, güvenli ve keyifli bir kent haline getirmek. Tüm bunlar için daha güçlü belediye olmak.

Haberin Devamı

Yarının Adanası için harekete geçildi

SAKARYA’YA 500 MİLYON TL’LİK YATIRIM SÖZÜ

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, gittiği Ankara’dan 500 milyon TL’lik müjdeyi paylaştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başkan Alemdar’a içme suyu, asfalt, Sapanca Gölü’nün temizlenmesi ve çevresinde kentsel tasarım, üç ilçeye mavi bayrak, sıfır atık, doğalgaz dönüşüm desteğini içeren projeler için onay verdi. Paranın her kuruşunu Sakarya’da yaşayan 1 milyon vatandaşın menfaati için kullanacaklarını söyleyen Başkan Alemdar, şehrin çehresini değiştirecek projeler için yola çıkacak.

Yarının Adanası için harekete geçildi

KOCAELİ OTOBÜS FİLOSUNU BÜYÜTTÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımı konforlu ve güvenli hale getirmek amacıyla 2024 yılı itibarıyla kendi öz kaynaklarıyla satın aldığı 315 yeni otobüsü filoya katarak toplam araç sayısını 644’e ulaştırdı. Yeni alınan 81 otobüs hizmete başladı. Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, son teknolojiye sahip otobüslerin şehre hayırlı olmasını diledi. Raylı sisteme de büyük önem veren Başkan Büyükakın, tramvay kapasitesini iki katına çıkaracaklarını açıkladı.

Yarının Adanası için harekete geçildi

OSMANGAZİ’DE AYNI ÇATIDA İKİ GÜZEL HİZMET

Osmangazi Belediyesi, kültür ve sosyal yaşama değer katacak iki eseri, tek çatı altında ilçe sakinleriyle buluşturdu. Osmangazi Meydanı’nda iki kat olarak hayata geçirilen projenin ilk katında yer alan Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi, zengin kitap koleksiyonu ile kitapseverlerin yeni adresi olacak. 10 bin kitap kapasitesine sahip kütüphane Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın ilçeye kazandırdığı dokuzuncu kütüphane oldu. İkinci kattaki Genç Kafe ise keyifli bir mola yeri olacak. Ücretsiz internet bulunan kafede okullar açıldığında akşamları çorba ikram edilecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder