Mustafa BakacakYeşil dönüşüm fidanlarla büyüyecek

HABERİ PAYLAŞ

Yeşil dönüşüm fidanlarla büyüyecek

Mersin’de Erdemli Belediyesi, başta tarımsal olmak üzere tüm bitkisel atıkları toplayıp kompost geri dönüşüm tesisinde yeniden doğaya kazandırıyor. Kompostlardan elde edilen gübrelerle de yüzlerce fidan hayat buluyor.

Yeşil dönüşüm fidanlarla büyüyecek

Yetiştirilen fidanlar ayrıca ‘Bir Öğrenci, Bir Fidan’ projesi kapsamında hepsinin dikili bir ağacı olsun çevre bilinci kazansınlar diye okula yeni başlayan miniklere dağıtılıyor. Belediye Başkanı Mustafa Kara da çok önem verdiği bu projede bizzat okullara giderek birinci sınıfları dolduran öğrencilere fidan hediye ediyor. Bu öğrencilerin dikeceği fidanların onlarla birlikte büyüyeceğini söyleyen Başkan Kara, kompostlarda fidan yetiştirip dağıttıkları bu projeyi geliştirerek sürdürmekte kararlı.

Haberin Devamı

Yeşil dönüşüm fidanlarla büyüyecek

ÇEVRE ANNELERİ GÖREVE BAŞLADI

Samsun Büyükşehir Belediye’nin çevre duyarlılığı oluşturmak amacıyla ‘Çevre Anneleri’ projesini başlattığını daha önce bu köşede yazmıştım. Projenin başvuru süreci tamamlandı. Yapılan değerlendirme sonucu belirlenen 30 Çevre Annesi eğitimlerin ardından sertifikalarını aldı. Çevre ve sıfır atık bilincinin artırılması için gönüllü çalışacak olan bu anneler, işletmelerin sıfır atık yönetim süreçlerini inceleyip eksiklikleri tespit edecek ve giderilmesi için gerekli bilgiyi sağlayacak. Ayrıca bu işyerlerine ‘Çevre Dostu İşletme’ unvanı kazandıracak Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi alma konusunda da yardımcı olacak.

Yeşil dönüşüm fidanlarla büyüyecek

SAFRANBOLU’DAN YEŞİL BİNA ADIMI

Karabük Safranbolu’nun benzersiz tarihi ve kültürel mirası koruyup çevreye duyarlı projelerle geleceğe yatırım yapmak için harekete geçildi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, çevre dostu yapıları teşvik ederek yeşil binaları yaygınlaştırma hedefine ulaşmak için Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) ile işbirliği yaparak ilk adımı attı. Yeşil bina projelerinin temel unsurları olan enerji verimliliği, su tasarrufu ve atık yönetimi gibi konularda ilçeye özel çözümler geliştirilecek ve belirlenen kriterler uygulanacak.

Yeşil dönüşüm fidanlarla büyüyecek

YEŞİLIRMAK İÇİN PROJELER SEÇİLDİ

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Yeşilırmak kıyısındaki büfelerin yenilenmesi amacıyla üç ay önce TMMOB Mimarlar Odası’nın desteğiyle bir proje yarışması başlatmıştı. Anketle halkın katılımının sağlandığı yarışmada 15 projeden üçü finale kaldı. Yarışmada birinci Ayyüce Şimşek, ikinci Rüveyda Gürgünoğlu, üçüncü Yasin Tezcan oldu. Başkan Yazıcıoğlu, ödüllendirdiği bu üç projeyle Yeşilırmak üzerinde daha hijyenik ve estetik bir alan oluşturmayı hedefliyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder