Oral ÇalışlarAmedspor'a sevinirken Tarsus İdman Yurdu'na üzülmek

HABERİ PAYLAŞ

Amedspor'a sevinirken Tarsus İdman Yurdu'na üzülmek

Amedspor, 2. lig grup lideri olarak 1. ligde, Tarsus İdman Yurdu ise 3. lig sonuncusu olarak amatör kümede. Amedspor, Diyarbakır’ın futbol takımı. Diyarbakır, son 30 yıl içinde gazeteci olarak en çok ziyaret ettiğim illerin başında geliyor.

Bu şehirde yaşanan acıların, umutların, çaresizliklerin bir çoğunun tanığıyım. Diyarbakır Barosu başkanlarından sevgili Tahir Elçi, Büyükşehir Belediye Başkanlarından Osman Baydemir, eski TİP milletvekilleri Tarık Ziya Ekinci, Leyla Zana, Sedat Yurttaş, AK Parti eski milletvekillerinden Abdurrahman Kurt, İhsan Arslan, Sur eski belediye başkanlarından Abdullah Demirbaş, iş insanı eski yoldaşım gazeteci Raif Türk, eski baro başkanları, milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Emin Aktar, doktor Selim Ölçer, doktor Necdet İpekyüz, Faruk İpekyüz, Gültan Kışanak, daha saymakla bitmeyecek sayıda dostumun yaşadığı şehir Diyarbakır. Normal zamanda olsa Amedspor’un 2. lig şampiyonu olarak 1. futbol ligine çıkması, gazeteler için spor sayfasında yer alacak bir haber olur. Bugün gazeteleri, sosyal medyayı, TV haberlerini izleyince görüyoruz ki Amedspor’un başarısı özel bir durum. Futbol, ülkemizin her yanında olduğu gibi Diyarbakır ve Güneydoğu illerinde de en çok sevilen, izlenen spor.

Haberin Devamı

Amedspor, ırkçılığa karşı kardeşliği işleyen bir takım olarak dikkat çekiyor. Geçen hafta Diyarbakır’da oynanan Amedspor- Iğdırspor maçında 35 bin kişinin İstiklal Marşı’nı ayakta dinlemesi ve ardından alkışlaması, tüm ülkede konuşuldu. Spor bir gerilim aracı olarak da kullanılabilir, barış ve kardeşlik için de… Türkiye’nin Kürt meselesi diye bir meselesi bulunuyor. Amedspor başta olmak üzere bölgedeki spor faaliyetleri, bölgeden yetişen yetenekli sporcular; Türkiye’nin birleştirici gücü olarak etkili oluyorlar. Amedspor’u kutluyor, bir üst ligde de başarılar diliyorum.

Tarsus nasıl amatör kümeye düşer…

Tarsus İdman Yurdu (TİY), benim takımım. Önce küçük yaştaki bir taraftarıydım. Sonra oyuncusu oldum. Kumlara, çamurlara batarak futbol oynadığımız günleri özlemle anıyorum. Tarsus’a her gidişimde birlikte futbol oynadığım arkadaşlarımı ziyaret ediyorum. Sayman Mutlu’yu, Totocu Mustafa’yı, Japon Ahmet’i, Gazi’yi, Kamil’i, Niyazi Oksal’ı, Mithat Paçacı’yı ziyaret ederdim. Birçoğunu yitirdik. TİY’in amatör kümeye düşmesi üzücü. Eski bir İdman Yurdu futbolcusu olarak beni duygusal olarak da çok etkiledi.

Haberin Devamı

Tarsus, Anadolu’nun, nüfusu en büyük ilçesi. Şehrin ekonomik potansiyeli, maddi ve manevi birikimi, bir futbol takımını değil birkaç takımı ayakta tutabilir. Neden böyle oldu? Bu durumdan nasıl çıkabiliriz? Kulübün genç başkanı Can Kavalcı’yla konuştum. Tarsus’un yeni Belediye Başkanı Ali Boltaç’ı aradım. Bu konuya ilgi duyan şehrimizin tanınmış simalarını bir araya getirelim, bir beyin fırtınası yapalım fikri üzerinde konuştuk. Tarsus İdman Yurdu’nu yeniden iddialı bir takım haline getirebilmek için ciddi bir hemşehri harekatına gerek bulunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder