Özlem Denizmen 35 bin karar
HABERİ PAYLAŞ

35 bin karar

Farkında mıyız bilmiyorum ama araştırmalara göre bir günde ortalama 35 bin karar alıyoruz. Peki acaba bunlar doğru kararlar mı? Yoksa kolayı mı yapıyoruz? İşte analizi...

Her gün zamanımızı, paramızı, enerjimizi kullanmaya yönelik verdiğimiz kararlar yaşamımızın yönünü belirler. Bizi, olmak istediğimiz yere ancak günlük kararlarımız götürebilir. Günlük hayat koşuşturmasında gelecekte kendimize yatırım yapmak yerine günü kurtarmaya odaklanabiliyoruz. Acil olanın önemli olanı gölgelemesine izin vermeyelim! Bugün, gelecekteki kendinize teşekkür edeceğiniz günlük kararlar almak için harika bir fırsat.

Haberin Devamı

35 bin karar

İŞTE BUGÜN ATABİLECEĞİNİZ 10 ADIM

1- SAĞLIĞA YATIRIM

Vücudunuz ve zihniniz için düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve yeterince uyumak ilk önemli karar.

KENDİNE SÖZ: Gün içinde sağlığa iyi gelen şeyler yapacağım.

2 AKILLI FİNANS

Paranızı nasıl yönettiğiniz, yaşam kalitenizi doğrudan etkiler. Gereksiz harcamalardan kaçınmak, birikim yapmak ve yatırımı öğrenmek, gelecekte finansal olarak güvende hissetmeniz için şart.

KENDİNE SÖZ: Duygu değil mantık ile harcamak için 10 saniye kuralı uygulayacağım. Dur ve sor: İstek mi, ihtiyaç mı?

35 bin karar

3 GÜÇLÜ İLİŞKİLER

Sağlıklı ve güçlü ilişkiler, mutlu bir yaşamın anahtarı. Sevdiklerinizle daha fazla zaman geçirmek, eski arkadaşlarla bağlantı kurmak veya yeni ilişkiler başlatmak, yaşamınıza değer katar. Gelecekte bu anılar ve bağlar için kendinize teşekkür edeceksiniz.

KENDİNE SÖZ: İlişkilerime yatırım yapacağım. Gereksiz konuşmayıp, bana iyi gelen insanlarla olacağım. Sorun varsa adım atıp çözeceğim.

NOT: Üniversitem MIT’de arkadaşlarımla 25’inci mezuniyet yılımızı kutladık. Hepimize o kadar iyi geldi ki, bu güçlü bağlar, her şeye değdi.

4 ZAMANIN DEĞERİ

Zaman gitti mi geri gelmiyor. Zamanı geleceğinize fayda yaratacak şekilde kullanırsanız, yarın kendinize teşekkür edersiniz.

KENDİNE SÖZ: Yaptığım şeyi hissederek yapacağım. Hissetmeden yaptığım şeyleri bir daha düşüneceğim.

5 KİŞİSEL GELİŞİM

100 tane kişisel gelişim kitabına ihtiyacınız yok, ihtiyacınız olan tek şey eylem ve öz disiplin. Hiçbirimiz mükemmel olmak zorunda değiliz ama kendimizi geliştirmek zorundayız.

Haberin Devamı

KENDİNE SÖZ: Nasıl telefonlar sürekli yeni versiyon çıkarıyor ben de sürekli kendimin daha iyi versiyonuna geçeceğim.

6 HEDEF

Hayatınızdaki hedeflerinizi belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için adımlar atmak, yaşamınıza anlam ve yön katar. Hedeflerinize ulaşmak için gösterdiğiniz çaba, gelecekte büyük başarılar elde etmenizi sağlayacak. Hedeflerinize ulaştıkça kendinize güveniniz artacak, daha da büyük hedeflere koşacaksınız.

KENDİNE SÖZ: Günlük kararlarında hedefime uygun kararlar seçeceğim.

7 ESNEKLİK

Hayatın getirdiği değişikliklere ve zorluklara karşı esnek ve adaptif olmak, sizi daha güçlü kılar. İster iş hayatında bir değişiklik, isterse kişisel yaşamda beklenmedik bir durum olsun, adaptasyon yeteneği, bu değişiklikleri daha az stresle yönetmenize yardımcı olur.

KENDİNE SÖZ: Kararlarımda katı olmayacağım.

35 bin karar

8 POZİTİF DÜŞÜNME

Aklımıza güzel olmayan şeylerin gelmesi normal ama bununla baş etme mekanizması oluşturmamız gerek. Bu, üretken olmanızı ve kişisel başarılarınızı artırmanızı sağlar

Haberin Devamı

KENDİNE SÖZ: Hayatın güzelliklerini görmeye çalışacağım, hiçbir konu veya kişinin çamurlu ayaklarıyla zihnimde dolaşmasına izin vermeyeceğim.

9 YENİLENME

Hayatta yeni deneyimlere açık olmak, size farklı perspektifler kazandırır ve yaşamınızı zenginleştirir. Değişen dünyayı takip etmek, yeni insanlarla tanışmak ve farklı kültürleri deneyimlemek, sizi daha açık fikirli ve anlayışlı bir birey yapar.

KENDİNE SÖZ: Yeniliklere karşı direnmek yerine, en azından anlamaya çalışacağım.

35 bin karar

10 KENDİNE YETEBİLME

Bağımsızlık, kendine güveni artırır ve yaşam kalitesini yükseltir, problem çözme yeteneğinizi geliştirir, zorluklarla başa çıkmanızı kolaylaştırır ve sizi daha güçlü kılar. Kendi işinizi halletmeyi öğrenin.

KENDİNE SÖZ: Gün içinde başıma gelenlerle ilgili sorumluluğu kendim alacağım, kimseyi suçlamayacağım. Hayatının sorumluluğunu eline alanlar kendine yetebilenlerdir. 

Günlük 35 bin kararın, bu yazıyı okuduktan sonra senin için de fark yaratması dileğiyle...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder