Sertleşme sorununda tüm yöntemlere rağmen başarı sağlanamıyorsa penis protezine başvurulur. Protez erkeğin ilişkiden zevk almasını, boşalmasını ve çocuk sahibi olmasını engellemez. Baba olamam diye endişelenmeyin.
Ameliyat olacağım
49 yaşındayım, prostat büyümesi teşhisi konuldu. Ameliyat olmam gerekiyormuş. Prostat ameliyatından sonra cinsel hayatımda ya da boşalırken sorunlar ortaya çıkar mı?
Hayır, boşalmayla ilgili sorun olmaz. Ancak hasta cinsel ilişkiden sonra dışarı değil, idrar kesesine boşalır; meni daha sonra idrarla dışarı atılır. Eğer ameliyat sırasında mesane boyu korunursa böyle bir sorun meydana gelmez. Hastalarımız bu durumu bazen çok abartır. ‘Menim kesildi’ diye gelirler; ama bu durumun cinsel sağlığa hiçbir zararı yok. Yalnız meni dışarı gelmediği için doğal yollardan hastanın çocuk sahibi olabilmesi mümkün değildir. Zaten bu yaştaki erkeklerin genellikle çocuk problemi olmuyor. İsteyen hastalar da mikroenjeksiyon yöntemiyle çocuk sahibi olabilir. Bu yöntemde testisten direkt sperm alınır. Sperm laboratuvar ortamında kadının yumurtasının içine enjekte edilir. Daha sonra döllenen yumurta kadın rahmine bırakılır. Böylece gebelik başlar.
Çocuğum olmayacak mı?
Bir süredir iktidarsızlık yaşıyorum. Doktorlar sonunda penis protezi taktırabileceğimi söyledi. 38 yaşındayım ve baba olmak istiyorum. Bu protezi taktırırsam çocuğum olabilir mi?
Penis protezi ameliyatı sırasında üremeyi sağlayan organlara müdahale edilmiyor. Penis protezi ameliyatı sonrası penisin hissi korunduğu için hasta sertleşme bozukluğu gelişmeden önce olduğu gibi cinsel ilişkiden zevk alabilir, orgazm olabilir ve boşalabilir. Ameliyat öncesi üreme organları normal olan ama yeterli sertleşmesi olmadığı için çocuk sahibi olamayan hastalar protezle kurdukları cinsel ilişkiyle çocuk sahibi olabilirler.
Sperm sayım azaldı
22 yaşındayım. Top oynarken arkadaşımla çarpıştım. Sol yumurtamın üst tarafındaki şişkin taraf ezilmiş. 6 ay geçti, hâlâ ağrıyor. Şimdi de sperm sayısı azaldı. Ne yapmam gerekiyor?
Menideki sperme ait değişiklikleri göz ile görebilmek, çeşitli neticeler çıkartmak çok yanıltıcıdır. Bu şekilde herhangi bir hastalık tanısı konulamaz. Androloji konusunda çalışan bölümü olan bir laboratuvarda spermiyogram tahlili yaptırmalısınız.