Erkek bir süredir sertleşme sorunu yaşıyor, sürekli yeni tedaviler denenmesine rağmen sonuç alınamıyorsa o zaman penis protezi gündeme gelebilir. Penis protezi 18 yaşından büyüklere ve vücudunda iltihap olmayanlara uygundur. Bu ameliyatın geri dönüşü yoktur.
SORU: Protez takılır mı?
42 yaşındayım ve iktidarsızlık sorunu yaşıyorum. Verilen ilaçları kullandım, başka yöntemler denendi ama olmadı. Acaba penis protezi taktırsam bana faydası olur mu? Kimlere takılıyor ve riski var mı?
CEVAP
Penis protezi tıbbi açıdan 18 yaşından büyük, kanama problemi ve aktif kanser hastalığı veya iltihabı olmayan, yaşam beklentisi uygun kişilere uygulanabilir. Ayrıca ilaç tedavisine cevap vermemiş, vakum cihazı kullanmayan ya da kullanmak istemeyen hastalara da takılabilir.
Penis protezi takmanın da bir ameliyat olduğu ve her ameliyat gibi narkoz riski taşıdığı unutulmamalı. Bunun dışında ahlaki olarak bu protezi kötüye kullanabilecek olan kişilere ve akıl hastalarına takılmasından kaçınılması gerekiyor. Protez takma işleminin geri dönüşümsüz bir işlem olduğu unutulmamalı.
SORU: Ameliyat bölgesinde kitleler var
21 yaşındayım. Çocukluğumda 2 taraftan kasık fıtığı ameliyatı olmuştum. Şu anda bir sıkıntım yok ancak ameliyattan sonra o bölgede kitleler meydana geldi. Bunun bana zararı daha çok psikolojik olarak. O kitleler beni rahatsız ediyor, penisin işlevinde sorun yaratıyor. Bu konunun tedavisi var mı, var ise ne yapmalıyım?
CEVAP
Kasık fıtığı ameliyatı sonrasında ortaya çıkan ve penisin işlevini etkileyen kitlelerin ne olduğunu tahmin edemiyorum. Muayene ile aydınlanacak sorunları bu köşede tanımlamak ve tedavi etmek mümkün değildir. Burada sadece okuyucu çoğunluğunun faydalanacağı, erkek sağlığı konusunda genel bilgi edineceği konuları açıklamaya uygun sorularınızı yanıtlayabiliyoruz.
SORU: Aşılama mı yoksa tüp bebek mi yaptıracağız?
Çocuğumuz olmuyor. Doktor tüp bebek önerdi. Başka bir doktor, “Sperm sayıları uygun, aşılama yapalım” dedi. Siz ne dersiniz?
CEVAP
Eğer değerleriniz uygun ise hem daha ekonomik hem de daha pratik ve yan etkisi az olan aşılamayı öncelikle 4 kere deneyip sonra tüp bebek yaptırma denemesine geçmenizi öneririm. Aşılama veya intrauterin inseminasyon adı verilen yöntemde erkeğin laboratuvarda meni vermesi sonucu en iyi sperm hücreleri seçilip bazı kimyasal maddeler ile hareketlilik arttırılır.
Aynı şekilde kadının da yumurta sayı ve kalitesi ilaçlarla artırdıktan sonra aşılama işlemi bir kadın-doğum uzmanı muayenehanesinde yapılabilir. Anesteziye ihtiyaç olmadan erkeğin spermi bir çeşit enjektörle kadının rahmine bırakılır ve spermlerin yumurtayı döllemesi beklenir.
Bu yöntem hem erkek hem de kadın kısırlığında kullanılır. Varikoseli olanların bu işlem öncesi tedavisi başarı şansını arttırır.
15 Şubat 2017, Çarşamba 05:00
Haberin Devamı