Sabanur Kıraç - Anne EtkinlikleriTerapi tadında etkinlikler

HABERİ PAYLAŞ

Terapi tadında etkinlikler

Ebeveyn olmak her şeyden önce çocuğunu düşünmek demek. Ama bazen öyle günler olur ki evde, işte veya ailenizde bir şeyler ters gider. Canınız yataktan bile çıkmak istemez. Zaman dursun, hayat dursun istersiniz. Tam da o sırada minik bir el bacağınıza yapışır ve dünyanın en saçma ve gereksiz ama onun için en önemli şeyini ister. Ve siz hayatın duramayacağını, yatakta beş dakika bile fazla kalamayacağınızı bilirsiniz. Çünkü ilginize, sevginize ve enerjinize ihtiyacı olan bir çocuğunuz vardır. O yüzden hissettiklerinizi rafa kaldırmanız gerekir. Böyle günlerde size ve çocuğunuza en iyi gelecek şey yine ve yeniden birlikte keyifli bir aktivite yapmaktır. Terapi tadında bir etkinlik hem size hem çocuğunuza iyi gelecektir.

Haberin Devamı

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi: Masa hokeyi yapımı

Terapi tadında etkinlikler

Bu hafta birlikte bir masa hokeyi oyunu yapacağız. Evde çocuğumuzla birlikte yaptığımız oyuncakların en güzel özelliği, ben size ne gösterirsem göstereyim siz o oyuncağa kendi yaratıcılığınızı ekleyebilmeniz. Böylece hem yaparken hem de oynarken daha da keyif alabilirsiniz

Terapi tadında etkinlikler

İhtiyacımız olan malzemeler:

  • Bir ayakkabı kutusu, yoksa orta boy bir koli de kullanabilirsiniz.
  • Birkaç parça karton veya koli
  • Ben siyah, mavi ve kırmızı boya kullandım ama siz istediğiniz renkleri kullanabilirsiniz.
  • Silikon tabancası
  • 2 adet kapak
  • 2 adet çocuğunuzun oyuncak çekmecesinden figür
  • 4 adet mıknatıs
  • Makas
  • Oynamak için bir top

Terapi tadında etkinlikler

İlk önce kalelerimizi yaparak başlayalım. Koli parçalarından iki kale yapacağız. Ben bunların birini kırmızıya, birini maviye boyadım ama siz istediğiniz renge boyayabilir ya da boyasız bırakabilirsiniz. Ardından dikdörtgen parçayı üç eşit parçaya kıvırarak üzerine bir parça yapıştırıp birer kale elde edelim.

Terapi tadında etkinlikler

Ayakkabı kutumuzun kısa kenarlarından birer dikdörtgen keselim. Ardından içine koli parçaları yapıştırıp üzerine bir karton yapıştıralım. İçine yapıştırdığımız koli parçaları üstteki kartonun sağlam durmasını sağlayacak.

Terapi tadında etkinlikler

Kalelerimizi ayakkabı kutusunun üzerine yapıştıralım. Ben renklendirmek için tam ortasından şeritler boyadım. Siz de isterseniz benim gibi boyayabilir veya boyasız bırakabilirsiniz.

Terapi tadında etkinlikler

Şimdi kapaklarımızın üzerine figürlerimizi yapıştıralım, altlarına da mıknatıslarımızı. Ayakkabı kutumuzun içinden figürlerimizi hareket ettirmek için birer çubuk kullanacağız. Bu çubukların da uçlarına mıknatıs yapıştıracağız. Böylece figürlerimizi hareket edecek. Mıknatısları yapıştırırken zıt tarafların birbirine denk geldiğinden emin olun. Ve bu vesileyle çocuğunuza mıknatısların nasıl çalıştığını anlatın.

Haberin Devamı

Terapi tadında etkinlikler

Mıknatıslı çubukları ayakkabı kutumuzun altına yerleştirip üstten figürlerle eşleştirelim. Ve işte oyunumuz hazır. Alttaki çubukları hareket ettirdikçe figürler hareket edecek. Ortaya koyacağınız bir topu kim önce kaleye atacak görelim. Siz mi yoksa çocuğunuz mu?

Haftanın anne etkinlikleri önerisi: Hasır saksı yapımı

Terapi tadında etkinlikler

Her zaman dediğim gibi, etkinlik sadece çocuklarımız için değil, bizim için de çok değerli. Bugün annelerle birlikte hasır bir saksı yapacağız. Yapımı basit ve o ipleri dolamak tam bir terapi! Bana çok iyi geldi, umarım siz de beğenirsiniz.

Terapi tadında etkinlikler

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Jüt kumaş
  • Şeklini almasını istediğimiz bir kova
  • Halat/doğal ip
  • Silikon Tabancası
  • Makas

Terapi tadında etkinlikler

Öncelikle tabanı için 15 pipeti birbirine yapıştırıyoruz. Ardından kenarları için 10 pipeti önce ortadan ikiye bölüyor sonra onları da birbirine yapıştırıyoruz. Uzun kenarları içinse iki set 10 adet pipeti hiç kesmeden yapıştırıyoruz. Böylece elimizde:

  • 15 adetten oluşan bir parça
  • 10 adetten oluşan iki parça
  • Yarım boy 10 adetten oluşan iki parça olmuş oluyor. Şimdi tek yapmamız gereken bunları birbirine yapıştırıp üstü açık bir kutu elde etmek.

Terapi tadında etkinlikler

Öncelikle kovamızın dışını jüt kumaşla kaplıyoruz ve fazlalıkları kesiyoruz. Kaplarken silikon tabancasının kova yapışmasından korkmayın. Kova plastik olduğu için sonunda birkaç kolay hamlede kumaş kovadan ayrılacaktır.

Haberin Devamı

Terapi tadında etkinlikler

Tabanın tam ortasından yani içten dışa doğru ipimizi yapıştırmaya başlıyoruz. Jüt kumaşın bittiği yere kadar halatımızı yapıştıra yapıştıra döndürüyoruz.

Terapi tadında etkinlikler

Halatımızdan iki eşit parça kesiyoruz. Bunlar saksımızın kulpları olacak. Kestiğimiz parçaların bir ucunu silikonla mühürlüyoruz. Silikon kuruyunca halatı tellerine ayırıyoruz. Ardından bu telleri 3 parça halinde tutup bildiğimiz saç örgüsü yapıyor ve en uca geldiğimizde yine ucunu silikonla mühürlüyoruz.

Terapi tadında etkinlikler

Önce kovamızı hazırladığımız halat saksının içinden çıkarıyoruz. Eğer eğip bükerek çıkarmakta zorlanırsanız bir bıçakla keki kalıbından ayırır gibi nazikçe ittirebilirsiniz. Ardından ördüğümüz parçaları silikonla resimde gördüğünüz gibi yapıştırıyoruz.

Terapi tadında etkinlikler

İki eşit parça halat daha kesiyoruz ve bunlardan birer yuvarlak yapıyoruz. İpleri yine birbirine yapıştırıyoruz. Ve yuvarlaklarımızı örüp yapıştırdığımız iplerin ucuna silikonluyoruz.

Terapi tadında etkinlikler

İşte hazırız! İsterseniz içine bir bitki yerleştirerek benim gibi saksı olarak kullanabilirsiniz. İsterseniz havlularınızı koyarak banyonuzda değerlendirebilirsiniz. Eğer büyük bir kova kullandıysanız kirli sepeti bile yapabilirsiniz.

Haftanın çocuk kitabı önerisi: Yaman ve Onun Bitmek Bilmeyen Soruları / Gwenaelle Boulet & Marie Aubinais & Matthieu De Laubier/ Timaş Çocuk Yayınları

Terapi tadında etkinlikler

Anne neden her istediğimi yapamıyorum? Anne neden okula gitmek zorundayım? Anne bu haksızlık değil mi? Anne kötüler niye var? Anne ölüm ne demek? Anne neden birbirimize vurmamalıyız? Ve daha niceleri! Her çocuğun eninden sonunda ebeveynine sorduğu ve cevap vermesi çok da kolay olmayan bir dolu soru var. Merak etmek çocukların hakkı, büyümeleri ve hayatı anlamlandırmaları için en önemli gelişim taşlarından biri. Ve bazen de her ebeveynin kabusu! Öyle sorular var ki cevabını kemiklerime kadar bilmeme rağmen küçücük bir çocuğa hangi kelimeleri kullanarak anlatacağım konusunda tıkanıyorum. Bazen bilmiyorum deyip geçiştirmek istiyorum bazen de çünkü deyip dona kalmak. Ama bunu yapamam. Çünkü onun öğrenmeye benim de öğretmeye ihtiyacım var. İşte tam da bu noktada muhteşem bir set keşfettim. Timaş Çocuk’tan çıkan Yaman ve Onun Bitmek Bilmeyen Soruları cevap vermekte zorlandığım 12 sorunun cevabını çocukların anlayacağı dilde ve görsellikte anlatan 12 farklı kitaptan oluşuyor. Bazıları oğlumun merak ettiği soruları bazıları da benim onun öğrenmesini istediğim konuları içeriyor. Mesela bu dönemde en çok sorduğu soru “Neden okula gidiyoruz?” Yaz tatili neden tüm yıl sürmüyor ve neden okul diye bir şey var. Verdiğim cevaplar hiçbir zaman yeterli olmuyor gibi gelirken. Timaş Çocuk’tan çıkan bu setin içinde bu konuyla ilgili bir kitap olduğunu gördüm ve alıp onu hemen oğluma okudum. Farklı günlerde tekrar tekrar okuma listemize ekledim. Ve tahmin edin ne oldu? Bu soru yanıtlanmış oldu! Yine bu set içinde en sevdiğim konulardan biri “Neden birbirimize vururuz?” Bu kitapla birlikte vurmanın neden yanlış olduğu mesajını oğluma verebilmek büyük bir lüks. 12 farklı konu ve 12 farklı kitaptan oluşan bu seti mutlaka kütüphanenize ekleyin derim. Siz de faydasını çok göreceksiniz eminim.

Haftanın anne/ çocuk / etkinlik sayfası önerisi: @gurmebebek / Gurme Bebek

Terapi tadında etkinlikler

Gurme Bebek ile oğlumun 1 yaş doğum gününde tanıştım. Ona şeker ve şeker hamuru içermeyen onun da yiyebileceği bir pasta yapmak istiyordum ve internette bu kelimeleri arattığımda karşıma harika tarifler çıktı. Yıllar geçti anneler ve çocuklar için seminerler yapmaya başladım ve Gurme Bebek kurucusu Seda Sümer’i sayısız etkinliğe konuşmacı olarak davet ettim. Kimi zaman ek gıdaya geçiş, kimi zaman sağlıklı atıştırmalıkları konuştuk. Pandemi öncesinde çocuklara sağlıklı tabak nasıl olur, neler içermelidir birlikte öğrettik. Seda Sümer iki çocuk annesi muhteşem bir kadın. Sağlıklı bebek ve çocuk beslenmesiyle ilgili kitaplara, muhteşem dolu bir websitesine ve instagram’da uzak ara gördüğüm en dolu ve faydalı içerik sayfasına sahip. Eğer hala Gurme Bebek’i takip etmiyorsanız bebeklerden çocuklara aradığınız her türlü tarif ve yararlı bilgiye ulaşmak için mutlaka takip etmenizi öneririm. Üstelik yıllarca televizyon programı yapmış, her tarifi tek tek kendi denemiş ve sağlıklı beslenmeyi benden daha iyi bildiğine emin olduğum iki çocuk yetiştirmiş Seda Sümer’in birbirinden faydalı konularda yaptığı canlı yayınları da böylece kaçırmamış olursunuz!

https://www.instagram.com/gurmebebek

Sıradaki haber yükleniyor...
holder