Sinem PaksoyKosova gezi rehberi! Kosova’da gezilecek yerler, telefon hattı, konaklama ve uygun fiyatlı seyahatin püf noktaları
HABERİ PAYLAŞ

Kosova gezi rehberi! Kosova’da gezilecek yerler, telefon hattı, konaklama ve uygun fiyatlı seyahatin püf noktaları

Türk nüfusunun oldukça fazla olduğu ve adım başı Türkçe bilen insanla karşılaşabileceğiniz bu ülkeye pek çok hava yolu şirketinden uygun fiyata uçak bileti bularak seyahatiniz için ilk adımı atabilirsiniz. Bu aşamada uygun fiyatlı uçak bileti bulmanın püf noktalarına dikkat edebilir, eylül-ekim aylarını tercih ederek bütçenizi koruyabilirsiniz. Eylül ayının ortası veya sonlarını tercih etmeniz halinde sabahları sıcak öğleden sonra ve akşamları ise hafif esintili havaların tadını çıkarabilirsiniz. Türkiye’den yola çıktıktan sonra yaklaşık bir 1 saat 45 dakika süren bir yolculuğun ardından Priştine Uluslararası Havalimanına ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

KOSOVA’DA HAT NASIL ÇIKARILIR? TELEFON HATTI NASIL ALINIR?

Balkanlar’da hat sorunu oldukça kolay bir şekilde çözülebiliyor. Havalimanının içinde yer alan ve direkt uçuşunuzu tamamladıktan sonra çıktığınız alanda telekomünikasyon hizmeti veren firmaların standları yer alıyor. Yabancı dil bilmeyenler bu noktada çevrede yer alan gıda firmalarının internetine bağlanarak çeviriyle tüm işlemlerini gerçekleştirebiliyor ve ilgili kişilerle konuşabiliyorlar.

10-15 euro gibi bir ücret karşılığında Balkan ülkelerinin neredeyse tamamında geçen bir hat alabiliyorsunuz. Bu hattın içinde belirli bir miktarda konuşma, internet ve sms hakkı bulunuyor. Birden fazla seçeneğin bulunduğu katalogları inceleyerek bütçenize uygun olan tarifeyi tercih edebilirsiniz. Hattınızı aktive etmek için görevlilerin belirttiği numarayı aramayı unutmayın!

Kosova gezi rehberi Kosova’da gezilecek yerler, telefon hattı, konaklama ve uygun fiyatlı seyahatin püf noktaları

KOSOVA HAVALİMANINDAN MERKEZE NASIL GİDİLİR?

Türkiye’den Kosova’ya olan uçuşunuzu tamamladıktan sonra havalimanına merkeze gitmek için izleyebileceğiniz iki farklı yol bulunuyor. Bu yollardan ilki taksiyken ikincisi ise nispeten daha uygun fiyatlı olan toplu taşıma oluyor.

Şehir merkezine taksiyle ulaşmak isteyenler için de havalimanının çıkışında direkt hizmet veren araçlar bulunuyor. Taksiyi seçerek aileniz, arkadaşlarınız ya da tek başına rahat bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. Dört kişiden oluşan bir yolculuk için kişi başı ortalama 10 euro gibi bir ücret talep ediliyor.

Haberin Devamı

Dilerseniz havaalanının çıkışında bekleyen insanlarla anlaşabilir ve ortak bir ödeme yaparak da şehir merkezine gidebilirsiniz. Bu noktada çekinmenize gerek yok çünkü paylaşımlı yolculuk pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Size de bu teklifle gelen pek çok kişi olabilir. :)

Bir diğer yol ise direkt nakit ödeme alan ve havalimanının kapısından saatte bir geçen otobüsleri tercih etmek oluyor. Bu yolu seçerek de son derece konforlu ve rahat bir şekilde şehir merkezine gidebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ödemelerin otobüs içinde nakit bir şekilde alınıyor olması. Otobüste yerinize oturmanızın ardından yanınıza gelen görevliye ödeme yapmanız bekleniyor. Karşılığında size verilen küçük bir kağıt yolculuk için ödeme yaptığınızı gösteriyor. 2023 yılında 3 euro gibi bir ücret karşılığında merkeze kadar gidilebiliyordu.

Yaklaşık yarım saatlik bir yolculuğun ardından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Merkezde olduğumu nasıl anlayacağım diye düşünüyorsanız Aziz Rahibe Teresa Katedrali’ni gördükten sonra otobüsten inebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kosova gezi rehberi Kosova’da gezilecek yerler, telefon hattı, konaklama ve uygun fiyatlı seyahatin püf noktaları

KOSOVA’DA NEREDE KALINIR? KOSOVA’DA UYGUN FİYATLI KONAKLAMA

Aslında bakarsak Kosova’da uygun fiyata kalabileceğiniz pek çok hostel bulunuyor. Merkeze yakın noktada olan hostelleri tercih ederek geceliği yaklaşık 5-10 euro ödeme yaparak konaklama ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Merkez demişken Azize Teresa Bulvarı’na yürüme mesafesinde olan hostelleri tercih edebilirsiniz.

Kosova’daki restoranlar ve büfeler oldukça uygun fiyatlı olduğu için ekstra hizmet sunan konaklama merkezlerinden uzak durabilirsiniz.

Yaklaşık 2-3 euro karşılığında dışarıda kahvaltı yapabilir, 3-5 euro aralığında bir harcama yaparak öğle yemeği yiyebilir ve akşamları da yine 5-6 euro ödeme yaparak karnınızı doyurabilirsiniz. Katedral veye bulvarın çevresindeki hostelleri değerlendirmeniz halinde gezilecek olan tüm noktalara yürüyerek ulaşabileceğiniz için şehir içi ulaşıma ödeme yapmaktan da kurtulabilirsiniz.

Kosova’da gezilecek yerler, ücretsiz müzeler ve mutlaka tadılması gereken yemek önerileri için bir sonraki köşe yazımı okuyabilirsiniz. :)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder