Şirin Sever12. sanat sezonu başladı

HABERİ PAYLAŞ

12. sanat sezonu başladı

Kültür-sanat ve eğlence hayatının buluşma noktası Zorlu Performans Sanatları Merkezi (Zorlu PSM), 12. sezonunu dev prodüksiyon ‘Afife’ ile açtı malum. Demet Evgar, Necip Memili gibi başarılı oyuncuların yer aldığı, sahneye çıkan ilk Müslüman Türk kadınının verdiği var olma mücadelesini anlatan oyunu önceki yazımda yazmış ve ‘yılın oyunu’ başlığını atmıştım. O kadar iddialı bir oyun yani. Oyundan önce de, Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova ve Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal ile bir araya gelip yeni sezonla ilgili bilgiler almış, bugüne kadar yapılanları, gelinen noktayı masaya yatırmıştık. ‘Afife’nin heyecanı büyük olunca konuştuklarımız bugüne kaldı. Zorlu PSM gerçekten de, 11 yıldır İstanbul’un kültür sanat hayatına çok önemli katkılar sunan, ilham veren bir kurum. Hatta kendi kategorisinde Avrupa’nın en büyük ve donanımlı performans sanatları merkezlerinden biri. Bazen ‘Burası yokken ne yapıyorduk acaba?’ diye düşündüğüm oluyor çokça. Bütün bunları konuştuğumuz yemekte Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal, Zorlu PSM’yi şöyle tanımladı: “Sanatın evrensel ve bütünleştirici dilinin konuşulduğu, çok sesliliğin yankılandığı, sanatçıların sanatını özgürce icra edebildikleri, sanatseverlerin ise ilham verici, yaratıcı ve büyüleyici deneyimler yaşadıkları bir alan...” Köksal şunu da ekledi; “Zorlu PSM’nin, her anlamda beklentileri çok yukarı taşıması grubumuzu gururlandırıyor, aynı zamanda sorumluluğumuzu da artırıyor. Buradan hareketle Zorlu PSM’yi, Zorlu Grubu’nun toplumsal yatırımlarının merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz...”

Haberin Devamı

12. sanat sezonu başladı

‘11 yılda 7 milyon sanatseveri ağırladık’

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova ise; “11 yılda 7 milyondan fazla sanatseveri ağırladık. Birlikte geçirdiğimiz bu büyülü yolculuğa yepyeni bir sezonla devam etmenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz” diyerek, merak ettiğimiz her soruyu yanıtladı. İşte anlattıklarından bir demet...

* Sanatın sadece bir eğlence aracı değil, aynı zamanda toplumları birleştiren, hayal kurmaya sevk eden ve izleyicilerini derinden etkileyen bir güç olduğuna inanıyoruz. Bu inançla, her sezon programımızı büyük bir titizlikle hazırlıyoruz.
* Geçtiğimiz sezon önceki yıllarımızın da üstüne çıkarak tek sezonda toplam 1066 etkinlikte 700 bine yakın sanatseveri Zorlu PSM çatısı altında ağırladık. 11 yılda ise bu rakam 7 milyonu geçti.
* Ortalama olarak yılın 300 günü 5 ayrı sahnemizde ve etkinlik alanlarımızda 1000’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Etkinliklerimizin yüzde 80’i kapalı gişe oynuyor.
* Etkinlik hacmimizin yüzde 40’ını yurtdışından gelen sanatçı/ etkinlikler oluşturuyor. Ancak 5 yıldan uzun süredir birçok paydaşımızla iş birliği yapıyoruz. Bugüne kadar sayıları 20’yi bulan tiyatro oyununu ve müzikali yapımcı olarak sahnelere kazandırdık.
* En son yapılan araştırmaya göre; Türkiye’de, her 2 kişiden 1’i PSM’yi biliyor. İstanbul’daysa bu oran yüzde 90’a ulaşıyor: İstanbul’da her 10 kişiden 9’u ya Zorlu PSM’nin ismini duymuş ya da buradaki etkinliklere katılmış olduğunu söylüyor. Bu rakamlar doğru yolda olduğumuzun kanıtı.

Haberin Devamı

Hiç konser/tiyatro izlememiş 2 bin çocuk!

Haberin Devamı

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova’nın anlattıklarından en ilgimi çeken, toplumun dezavantajlı kesimlerini sanatla buluşturma projesi oldu. ‘Kültür ve sanatın dönüştürücü gücüne derinden inanan bir marka olarak enerjilerinin büyük bölümünü sosyal fayda projelerine ayırdıklarını’ söyleyen Ova, şunları anlattı.

* Dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve daha önce hiç konsere ya da tiyatroya gitmemiş 2 binin üzerinde yetişkin, çocuk ve genci Zorlu PSM etkinliklerinde ücretsiz olarak ağırladık ve sanatla tanıştırdık. ‘İlk Tiyatrom İlk Konserim’ adını verdiğimiz bu projemizi Sosyalben ve TEV işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz bu projeyi tüm Türkiye’ye yayabilmek.
* 20 yılı aşkın süredir çocukları tiyatroyla buluşturan Zorlu Çocuk Tiyatrosu’yla 11. sezonumuzda deprem bölgesine gittik ve 7 binden fazla çocuğa moral verdik.
* 2021’de başladığımız, PSM Atölye ile tiyatroya yeni yetenekler ve yepyeni içerikler kazandırıyor, sektörün sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyoruz.

12. sanat sezonu başladı

Yeniler ve dünyaca ünlü yapımlar

İzleyicilerine ‘Dünyan Değişsin’ mottosuyla seslenen Zorlu PSM’nin yapımcısı olduğu yeni projeler var:

* Enis Arıkan’ın, kendi hayatının ilginç kesitlerini onlarca dansçı eşliğinde sahneye taşıyacağı ‘Hayalperest’
* İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde sahneye uyarlanan; Selahattin Paşalı, Fatih Artman’ın başrollerinde olacağı ‘Yastık Adam’
* Merve Dizdar’ın başrolünde olduğu dokunaklı bir hikaye ‘İnsanlar, Mekanlar ve Nesneler’ bu yıl ilk kez seyirciyle buluşacak.
* Ayrıca dünyaca ünlü müzikaller ve şovlar bu sezon da Zorlu PSM sahnelerinde yer alacak. Her yaştan izleyiciye hitap eden, seyirciyi karlarla dolu büyülü bir yolculuğa çıkaran ‘Slava Snow Show’ şubat ayında, Broadway’de en uzun süre sahnelenen ikinci müzikal olan ‘Chicago’ nisan ayında, İsveçli dansçısı ve koreograf Alexander Ekman’ın Göteborg Opera Dans Topluluğu için yarattığı ‘Hammer’ gösterisi de Mayıs ayında sınırlı sayıda gösteriyle sahnede olacak.
* Uluslararası müzik sahnesinin büyük grupları ve müzisyenleriyle de buluşmaya devam. O kadar çok isim ve sürpriz var ki, yerim dar yazamıyorum. En iyisi siz takipte kalın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder